Ehdokkaat etsivät paikkaansa

Presidentinvaalien mainokset etsivät paikkaansa Lemin kirkonkylän mainostelineessä.

Torstaina iltapäivällä ne olivat tässä järjestyksessä.

Torstaina iltapäivällä ne olivat tässä järjestyksessä.

Silloin vain Merja Kyllönen (2) ja Laura Huhtasaari (5) olivat oikealla paikallaan. Illemmalla Pekka Haaviston (3; julisteessa tosin ilman numeroa) mainoksen tuoja oli siirtänyt Sauli Niinistön ((8) oikeaan laitaan ja sijoittanut Haaviston Matti Vanhasen (4) oikealle puolelle.

Miten Paavo Väyrysen (7) ja Nils Torvaldsin (9) julisteet ovat löytäneet tai löytävät paikkansa, sitä ei eukkomamma ole käynyt selvittämässä.

Mahtaako Väyrynen ilmestyä telineisiin ollenkaan ja kuinka moni Lemillä piirtää nyt vaalilippuunsa seiskan, on hyvää jännitystä Lemillä. Täällähän Paavolla on presidentinvaaleissa ollut vahva kannatus: hän oli äänikuningas Lemillä sekä vuoden 1988 vaalissa että vuoden 1994 vaalin ensimmäisellä kierroksella. Mutta jo viime vaaleissa 2012 Sauli Niinistö kiilasi Väyrysen edelle 1,6 prosenttiyksikön erolla ja sai 34,4 prosenttia äänistä.

Ja miten pärjää Matti Vanhanen? Keskustan puheenjohtajista Esko Aho sai sekä vuonna 2000 että vuonna 2006  40 prosenttia lemiläisten ensimmäisen kierroksen äänistä. Nyt on kaksi ex-puheenjohtajaa kilpasilla keskustalaisista äänistä.

Kun Lemin tulos on jokaisessa vaalissa poikennut valtakunnallisesta tuloksesta ainakin ensimmäisellä kierroksella, kannattaa äänensä käyttää ihan jo mielenkiinnosta, vaikka se galluppien valossa tuntuisi turhalta.

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestys alkaa ensi viikon keskiviikkona 17. tammikuuta; yksi äänestyspaikoista on Lemin kirjasto.

Juttua päivitetty kello 14.10. Lisätty toiseksi viimeiseen kappaleeseen siitä jutun editointivaiheessa tipahtaneet virkkeet paikalleen. Esko Aho ei siis ole nyt ehdokkaana.

 

Vastaa