Siirry suoraan sisältöön

Kulmahuone on nyt Kati Ahosen

Lemin kunnan kaksi uusinta viranhaltijaa ovat lemiläisille tuttuja ja heidän valintansa virkoihin mieluisia. Tommy Vesterlund aloitti elokuussa teknisenä johtajana ja Kati Ahonen nyt maanantaina vapaa-aikasihteerinä.

Vapaa-aikasihteeri Kati Ahonen ja tekninen johtaja Tommy Westerlund.

Vapaa-aikasihteeri Kati Ahonen ja tekninen johtaja Tommy Vesterlund.

Järjestöparlamentti ja hiihtoladut ovat kaksi ensimmäistä asiaa, joihin Kati Ahonen törmäsi aloittaessaan vapaa-aikasihteerin pestissään Lemin kunnantalolla maanantaina.

– Latujen hoidosta tehdään heti urakkapyynnöt, ja järjestöparlamentin kutsun kokoon lähiaikoina, kunhan saan sähköpostilistani kuntoon, Ahonen sanoo.

Järjestöparlamentti on Ahosen edeltäjän Siru Liljanderin luomus. Järjestöjen yhteinen toimielin koordinoi tapahtumia ja kokoaa Lemin vapaaehtoisvoimat erilaisiin ponnistuksiin.

Yli 40 vuotta virassa ollut edeltäjä jätti seuraajalleen isot saappaat. Kati Ahonen ei aio samoihin saappaisiin astua, tai ainakin hän ottaa erilaisia askelia.

– Asioita voi tehdä eri tavalla, ja tarkoitukseni on rajata työ työksi, hän pohtii.

Lemiläiset ihmiset, järjestöissä toimivat ja vielä toimimattomat, ovat voimavara, joka on sitä tärkeämpi, mitä vähemmän kunnalla on rahaa käytössään.

– Kaikkea ei voi mitata rahassa, eikä ihmisten kohtaaminen vaadi rahaa.

 

Kati Ahonen ei hakenut Lemin vapaa-aikasihteeriksi sattumalta eikä hetken mielijohteesta, vaan hän on ajatellut tehtävää jo pitkään. Eläkkeelle jäänyt Siru Liljander ehti olla Ahosen esimies ja yhteistyökumppani nuoriso-ohjaajan tehtävissä. Ahonen suuntasi nuoriso-ohjaajaksi tultiaan Kuukanniemen nuorisotilahankkeen vetäjäksi vuonna 2003.

Lemin nuorten kanssa hän toimi myös seurakunnan palkkaamana, ja viimeksi kuluneet puolitoista vuotta hän toimi sovittelunohjaajana Kouvolassa, lastentarhanopettajan sijaisena ja seurakunnan nuorisotyönohjaajana Lappeenrannassa.

– Olisin voinut jatkaa Lappeenrannassa, mutta halusin Lemille ja lemiläisten pariin, hän sanoo.

 

Ahonen uskoo, että nuorten kanssa työskentely on tuonut hänelle kontakteja, joista on iloa nykyisessä tehtävässä.

– Kun järjestöaktiivien joukko vanhenee, väsyy ja harvenee, nuorempia pitää saada tilalle. Mutta he eivät välttämättä uskalla tai osaa tulla pyytämättä.

Apuna työssä Ahosella on myös nuoriso-ohjaaja Ville Rautiainen, joka tuntee kenttää laajasti.

– Olen miettinyt, että tekisin yhtenä päivänä viikossa pitemmän päivän, vaikkapa kuuteen saakka. Näin ihmiset voisivat tulla työpäivän jälkeen minua tapaamaan.

Siru Liljanderin toimittama Lemin tapahtumakalenteri-palveluhakemisto on myös saamassa jatkoa, Ahonen lupaa.

– Se saattaa ilmestyä hieman suppeampana, ja ehkä etsimme sille sponsoreita.

Yhtä tapahtumaa hän joutuu henkilökohtaisestikin suunnittelemaan, Ahosten sukuseuran puheenjohtajana.

– Ensimmäiset merkinnät Lemin Ahosista ovat vuodelta 1669. Siitä tulee ensi vuonna kuluneeksi 350 vuotta, ja sitä pitää juhlia.

 

Mutta sitä ennen on talvi tapahtumineen ja hiihtokausineen. Latujen kunnossapito on pian ajankohtainen asia. Siitä Kati Ahonen on ehtinyt neuvotella jo teknisen johtajan Tommy Vesterlundin kanssa.

Lemiläinen Vesterlund valittiin virkaansa kesällä kiemuraisen valintaprosessin kautta. Hän haki tehtävää toisella kierroksella, eikä siitä valinnasta noussut porua.

Tiet, puistot ja kunnallistekniikka olivat tuttuja tehtäviä ennestään.

– Täällä sitten tulivat päälle vielä siivous ja ruokahuolto, hän toteaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *