Höyrylaivat kohtaavat Jalkosalmessa

Höyrylaivat puhaltavat pilliinsä ja kirkkoveneet soutavat kilvan Kivijärvellä heinäkuussa. Lemin aikanaan vilkasta vesiliikennettä muistellaan Höyrlaivat ja kirkkoveneet Kivijärvellä 110 vuotta -tapahtumassa Jalkosalmen rannassa lauantaina 17. heinäkuuta. Höyrylaivaliikenne alkoi Kivijärvellä 110 vuotta sitten. Pääosassa tapahtumassa ovat Pekka Buurin S/S Satu, Esko Härön S/S Kirvesniemi ja Timo Knuuttilan S/S Lalli. Ne saapuvat Jalkosalmeen rakennettavaan laivasatamaan kello 11:n aikaan kirkkoveneiden saattamina. Satamassa filosofian tohtori Pertti Kolari kertoo höyrylaivaliikenteen historiasta ja tarjolla on runsaasti ohjelmaa, suuhunpantavaa ja ”satamatorilla” leivonnaisia ja käsitöitä.

Iltapäivän ohjelmassa on vesistö- ja kalataloustietoa, pelastusnäytös, kirkkovenesoutu Kuuksenenselällä Ellinsaaren ympäri ja iltapäivätanssit Jalkosalmen lavalla. Tanssit tahdittaa Seppäsen yhtye ja höyrylaivatapahtuman juontaa toimittaja Seppo Pyysalo.

Talkoisiin perustuvan tapahtuman järjestäjiä ovat Lemin kunta, Lemin seurakunta, Ruomin ja Uimin osakaskunnat, Lemin kotiseutuyhdistys ja lukuisat muut lemiläisyhdistykset. Talkooväkeä on noin 150 henkeä ja yleisöä odotetaan 1 500-2 000 henkeä.

Yksi vastaus kirjoitukseen “Höyrylaivat kohtaavat Jalkosalmessa”

 1. Aapo Pekari kirjoittaa:

  Koneromantiikkaa lemiläiseen malliin.

  Komea paikallinen voimannäytös.
  Elävää perinnetietoa ja historiaa ihan
  valtakunnalliseen ja kansainväliseenkiin
  kiinnostukseen asti.

Vastaa