Siirry suoraan sisältöön

Kesän makuja – mansikka-marianne-juustokakku

Miehen kesäloman alkamisen kunniaksi herkuteltiin kevyen raikkaalla juustokakulla. Käytettyjen ainesten maut tasapainottivat toisiaan hyvin: täytteen kuohkeus ja makeus sekä kiilteen hienovarainen kirpeys nostivat toisensa onnistuneesti esille. Suklaakeksipohja puolestaan jämäköitti kokonaisuutta. Mielestäni kiillettä olisi tosin saanut olla hieman enemmänkin kakun päällä, mutta hyvä näinkin. Koristeet olivat tällä kertaa simppelisti Marianne-karkkeja ja vaaleanpunaista nonparellia. Itse pidän hyydykekakkuja jääkaapissa useimmiten yön yli, mutta käytännön aikataulujen takia tämä kakku ehti hyytyä yhteensä noin kuusi tuntia. Pysyi hyvin koossa, mutta taidan silti jatkossakin suosia enemmän tuota ”perinteistä” tapaa.

Vinkki: Kakkujen koristelussa on hyvä pitää mielessä nyrkkisääntö ”vähemmän on enemmän”. Monesti houkuttelevimman näköinen kakku on hyvinkin pelkistetty ja konstailematon.

Mariannekakku

Pohja

  • 50 g pehmeää voita
  • 200 g suklaakeksejä

Täyte

  • 2 dl Flora vispiä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 pss Marianne Crushia
  • 4 liivatelehteä
  • 1 dl kuumaa vettä

Kiille

  • 300 g mansikoita
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 1 dl kuumaa vettä
  1. Murskaa keksit pieneksi rouheeksi esim. pakastepussien ja kaulimen avulla.
  2. Sekoita rouhe ja pehmeä voi keskenään.
  3. Voitele irtopohjavuoka (ei pakollinen, jos vuoka on teflonpintainen)
  4. Levitä ja painele keksirouhe-voiseos vuoan pohjalle.
  5. Laita vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
  6. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen (n. 5 min).
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja Marianne Crush.
  8. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, ja sulata ne kiehuvaan kuumaan veteen. Sekoita.
  9. Kaada liivateseos nauhana täytteen joukkoon.
  10. Kaada täyte pohjan päälle ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin hyytymään
  11. Soseuta mansikat ja lisää joukkoon sokeri.
  12. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja yhdistä kuumaan veteen. Sekoita.
  13. Kaada seos täytteen päälle, levitä tasaisesti joka puolelle.
  14. Anna kakun hyytyä vielä jääkaapissa vähintään muutama tunti tai yön yli.
  15. Nauti 🙂

1 kommentti artikkeliin “Kesän makuja – mansikka-marianne-juustokakku”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *