Tuoksuja menneisyydestä — mehevä piimäkakku

Klassinen vanhan ajan piimäkakku kuljettaa ajatukset kauas menneille vuosikymmenille. Syödessä piirtyy mieleen kuva isoäidin punavalkoruudullisesta, vahapintaisesta pöytäliinasta, kukikkaista Arabian lautasista ja kuluneista lankkulattioita peittävistä räsymatoista. Kakkupalan rakenteen pehmeys ja sulavuus luovat turvallisen ja lämminhenkisen olotilan. Neilikan ja muiden mausteiden kipakkuus taas tuovat makuelämykseen särmää, joka pitää mielen virkeänä ja kaikki aistit valppaina.

Piimäkakku

  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 175 g voita
  • 3 dl piimää
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • ripaus neilikkaa
  1. Vatkaa munat ja sokeri  vaahdoksi.  Kaksi munaakin riittää, tämä on lähinnä makuasia.
  2. Lisää joukkoon piimä ja sulatettu voi.
  3. Sekoita keskenään jauhot ja mausteet.  Piimäkakkuun sopii mainiosti myös inkivääri vaikka tässä sitä ei käytettykään.
  4. Lisää jauho-mausteseos toisen seoksen joukkoon ja sekoita.
  5. Kaada valmis seos voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 tunti.

Vastaa