Maailman paras raparperipiirakka

Suomalainen ei itseään juurikaan ole oppinut kehumaan mutta tällä kertaa allekirjoittanut tekee poikkeuksen ja julistaa ko. raparperipiirakan yksiselitteisesti maailman parhaaksi. Resepti on niin helppo, että piirakan pyöräyttää käden käänteessä. Herkuttelun kruunaavat pihalta itse poimitut raparperit. Loistava tarjottava vaikkapa kesäisiin illanistujaisiin tai mökkituliaisiksi. Ainekset ovat lähes kaikki perustarvikkeita, joita löytyy kaapista melkeinpä aina. Tämä piirakka on tehty halkaisijaltaan 25 cm:n vuokaan, kertomalla aineet kahdella tulee uunipellillinen.

Raparperipiirakka

Pohja

  • 150 g voita
  • 1 kk sokeria
  • 3 kk jauhoja
  • 1 muna
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 kk sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2-3 raparperinvartta
  1. Vaahdota voi ja sokeri.
  2. Sekoita joukkoon jauhot ja muna.
  3. Painele pohja voidellun piirakkavuoan pohjalle.
  4. Sekoita keskenään kermaviili, sokeri muna ja vaniljasokeri.
  5. Kuori ja pilko raparperit ja sekoita täytteen joukkoon.
  6. Kaada täyte pohjan päälle.
  7. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.
  8. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Vastaa