Siirry suoraan sisältöön

Rusanen-Kartano ja Lintinen ahkeroivat musiikkijuhlilla

Ei konserttia ilman sopraano Johanna Rusanen-Kartanoa, voidaan melkein sanoa Lemin musiikkijuhlilla heinä-elokuun vaihteessa. Häntä kuullaan näet peräti viidessä konsertissa: avajaiskonsertissa torstaina kirkossa, ilmaiskonserteissa Palolakodissa perjantaina ja torilla lauantainaamuna, lauantain kamarikonsertissa kirkossa ja juhlat päättävässä viihdekonsertissa koulukeskuksessa sunnuntaina. Näin juhlayleisö pääsee tutustumaan taitelijan monipuoliseen osaamiseen.
Rusanen-Kartanon veli, baritoni Ville Rusanen esiintyy ainakin avajaiskonsertissa, torikonsertissa ja päätöskonsertissa.
Ahkera on myös juhlien vuoden taiteilija, säveltäjä-pianisti Kirmo Lintinen, jota kuullaan avajaiskonsertin ohella Palolakodissa, torilla ja päätöskonsertissa. Avajaiskonsertissa kuullaan Sibeliuksen sävellysten ohella Lintisen omia sävellyksiä. Lintisen uusin teos kantaesitettiin juuri Kiinassa Shanghain maailmannäyttelyn yhteydessä.
Mutta on juhlilla myös ohjelmaa, joissa ei näy sen paremmin Rusanen-Kartanon kuin Lintisenkään nimeä: perjantai-iltana kotiseutumuseolla kuullaan Sari Kaasista, joka esittää kansanmusiikkilöytöjä Lemiltä ja lähiseuduilta. Lauantai-illan jameissa Kouvon baarissa jazzia soittaa saksofonisti Jukka Perko ystävineen, ja Kirmo Lintinen on mukana tuolloinkin. Perjantai-ilta on juhlien taiteilijoiden vapaa-ilta, jolloin hekin ehtivät heinätansseihin Jalkosalmen lavalle.
Juhlien liput ovat tulleet myyntiin. Niitä voi ostaa etukäteen netin kautta osoitteesta liput@leminmusiikkijuhlat.fi, puhelimella numerosta 0400 528 2724 , lippu.fi-palvelusta, R-kioskeista ja Lemin Osuuspankin konttorista.

Lemin musiikkijuhlista tarkemmin nettisivuilla www.leminmusiikkijuhlat.fi

Kirmo Lintinen, säveltäjä ja pianisti, on Lemin musiikkijuhlien vuoden taiteilija.