Siirry suoraan sisältöön

Amerikka on valloitettu

Eukkomamman vaatimattomiin huvituksiin kuuluu nykyisin tarkkailla Lemin Kirjavan levinneisyyttä – siis nimenomaan tämän verkkolehden, ei perunan. Internet kun on siinä suhteessa erilainen maailma printtimediaan verrattuna, että viestiensä perillemenoa voi jäljittää aika pitkälle, ainakin sitä, missä päin maata ja maailmaa sivut koneille avataan. Siitä tietenkään varmuutta ole, saako satunnainen surfailija niistä mitään irti.Vajaan kahden kuukauden ajan, mitä Lemin Kirjava on verkossa ollut, on se ehtinyt ”valloittaa” seitsemän maata kahdessa maanosassa ja liki 50 kaupunkia ympäristöineen. Nyt viimeksi, launtaina, kartalle piirtyi Brasilia. Tervetuloa toistekin, hyvä lukijani siellä valtameren takana, ja terveisiä Lemi etiält!

Jos nyt joku huolestuu, että vakoilen lukijakuntaani kovinkin tarkkaan, voin vakuuttaa, että huoli on aiheeton. Esimerkiksi  Lemin seudun lukijatiedot tulevat ruudulleni tarkkuudella Lappeenranta, ja päivittäisen lukumäärän heistä tiedän, mutta en juuri muuta.  No, sen kuitenkin, kuinka moni on sivuilla ensikertalainen ja kuinka moni on eksynyt siinä määrin vahingossa, että paukkaa pois saman tien. Tai voihan välittömässä poistumisessa olla kyse myös siitä, että sivuilla ei ollut mitään uutta.

Tämä kansainvälinen vakoilusysteemi ei ole pelkästään päätoimittajan pohjattoman uteliaisuuden tyydyttämiseksi, vaan se on tarkoitettu apuvälineeksi ”tuotteen” ja sen markkinoinnin kehittämiseen. Eli jos nyt myisin mainoksia sivuilleni (mitä en tee, kun kyse on täysin riippumattomasta harrasteesta), voisin mainostajalle kertoa, että lukijoistani liki yhtä monta asuu Helsingin seudulla kuin Etelä-Karjalassa, ja että Venäjälle ei ainakaan toistaiseksi kannata mainostaa, kun se ainoa vierailija luikahti saman tien muille sivuille.

Minulle tämä tilastojen plärääminen tuottaa ennen kaikkea sen tiedon, että Lemistä ja lähiseuduista ollaan kiinnostuneita hyvin laajalti Suomessa ja maailmalla. Vaikka yrittäisi olla nurkkakuntainen, on kuitenkin kansainvälinen.

Mutta kansainvälistyminen on vasta nupullaan kuten on Lemin kirjava, tuo verkkolehden nimikkopottu. Kävin juuri katsastamassa, miten suojattini on helteestä ja eilisaamun sateesta selvinnyt. Kohtalaisen hyvin, vähän lurpallaan pitkin vaonpohjia se on välillä varjoa etsinyt, mutta nyt taas pystypäin työntää ensimmäisiä nuppujaan. Ja esittelee niitä Brasiliaa myöten.

Lemin kirjavaan ovat ilmestyneet ensimmäiset nuput.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *