Siirry suoraan sisältöön

Kirjava hyvässä kasvussa

Kesäkuun alun sateet ja viimeisen viikon helteet ovat antaneet hyvän alun Lemin kirjavan kasvulle. Pikakysely Lemin eri kolkkiin kertoo, että taimettuminen on ollut melkeinpä erinomainen.

– Meillä on Uimilla samassa pellossa monia, samaan aikaan istutettuja lajikkeita, ja kyllä Lemin kirjava on niistä nyt kaikista komeimmalla kasvulla, kertoo Eija Karhu. Hän ei ole vielä ehtinyt multaamaan perunaa, mutta kun sen tekee, Lemin Kirjavan lukijatkin saavat nähdä, miten komeita taimet ovat.

– Kaikki lähtivät kasvamaan, myös se kaikista pikkuriikkinen. Sitä kasvatin aluksi purkissa, ettei häviä toisille, kertoo Liisa Haiko Urolaan viemästään Lemin kirjavan siemenestä.

Hänen kasvustossaan on havaittavissa sama ilmiö kuin Lemin kirjavan ”pääkasvattajan” perunapenkissä kirkonkylässä: osa taimista on sileälehtisiä, osa kurttulehtisiä, mutta yhtä vehreitä molemmat.

– Olisikohan jokin sienitauti päässyt jo iskemään? pohtii ammatikseen perunaa viljelevä Haiko. Mikään ihme se ei ole, sillä geenipankista vuosi sitten saatu siemen kasvatettiin viime kesänä täysin luomusti ilman mitään torjunta-aineita.

Sileälehtistä ja kurttulehtistä Lemin kirjavaa Lemin kirkonmäen kasvupaikalla. Mikähän mahtaa vetää lehdet kurttuun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *