Siirry suoraan sisältöön

Lemi voitti kunnalliskisan

Lemin kunta voitti viiden kunnan kunnalliskisan, joka käytiin tiistaina illansuussa Taavetissa. Tiukan vastuksen antoi samoihin yhteispisteisiin yltänyt Suomenniemi, mutta pystin vei Lemi voitettuaan saappaaheiton Risto Pietiläisen ja Tarja Kohosen johdolla.

Suomenniemi näytti voimansa erityisesti metsänleimauksessa, jossa se miesten sarjassa otti kolmoisvoiton metsäammattilaisten Keijo Härkäsen, Kyösti Kiljusen ja Hannu Kilkin voimin. Joukkuetulokseen laskettiin myös Anne Ukkosen tulos. Metsänleimauksessa Lemi oli kolmas. Luumäki oli toinen, Savitaipale neljäs ja Taipalsaari viides.

Saappaanheitossa Suomenniemen ja Lemin paikat vaihtuivat, muuten järjestys oli sama. Lemin voittajanelikon muodostivat Tarja Kohonen, Juha Junnonen, Jarmo Tölski ja Risto Pietiläinen.

Tarkkuuslajiksi isäntäkunta Luumäki oli valinnut yhdistetyn tikan- ja kuulanheiton , vauhtilajiksi mukijuoksun, jossa vauhdin lisäksi tarvittiin hyvää arvausonnea. Tarkkuuslajissa voiton vei Lemi, Suomenniemi oli toinen, Taipalsaari kolmas, Luumäki neljäs ja Savitaipale viides.Voittajajoukkueessa kilpailivat Tarja Kohonen, Antti Okko, Jarmo Tölski ja Risto Pietiläinen.

Viestin nopein oli Suomenniemi joukkueella Marja Kauppo, Kyösti Kiljunen, Anne Ukkonen ja Mika Salopelto. Lemi oli toinen, Luumäki kolmas, Savitaipale neljäs ja Taipalsaari vides.

Palkintopystin vei Lemi 17 kokonaispisteellään, mihin ylsi myös Suomenniemi. Luumäki sai 13 pistettä, Savitaipale 7 pistettä ja Taipalsaari 6 pistettä.

Kunnalliskisat supistuivat viiden kunnan kisoiksi Ylämaan liityttyä Lappeenrantaan.