Siirry suoraan sisältöön

Miesten kirppis

Eukkomamma ja ukki ajelivat tänään länsirannikolta kotiin. Savusumuisen hellereissun loppupuolella, Kausalan kiertoliittymässä, silmiin osui opasteviitta ”Miesten kirppis”. Nuoli taisi osoittaa jonnekin Iitin kirkonkylän suuntaan, eikä sitä jaksanut lähteä katsomaan, mutta miettimään tuo meidät laittoi, mitä miesten kirpputorilla oikein myydään:Yhdellä pöydällä varmaankin on vitsikasetteja, moneen kertaan autoradiossa kelattuja jaakkoteppoja, jotka auton vaihto uuteen cd-soittimelliseen teki tarpeettomiksi. Viereisellä  taas lippalakkeja – vähänkäytettyjä, hieman liian pieniä monenkirjavia mainoshattuja, ja ehkä samalla myyjällä on myös pullonavaajia, sellaisia pahkavartisia  ja vitsikkäitä nekin, hienoimmassa kahvana villisian hammas. Ja sekin nyt joutaa kiertoon, kun kalja ostetaan tölkeissä,.

Sotakirjat kuuluvat tietenkin miesten kirppiksen valikoimaan. Sen pöydän edessä riittääkin plärääjiä, kun lehväslaihoista saattaa sittenkin olla jokin lukematta. Vaivihkaisempaa selailua sen sijaan tapahtuu sillä pöydällä, missä yksi myyjä kaupaa vanhoja miestenlehtiä. Ne on ostettava huomaamatta, vaikka hinta voisi olla korkeakin vuosikertakansiollisella jalluja – vai mahtaako sellaisia olla olemassakaan; mistäpä eukkomamma tietäisi.

Tekstiilipuolella pengotaan ahkerasti sukkalaatikkoa, joka koostuu paripuolista ja eriparisista – eikä kokokaan aina ole niin varma. Mutta halvalla lähtee. Samoin teepaidat Dannyn kesäkiertueelta ja K-raudan hulluilta päiviltä. Mutta Hankkijan paitaa ei löydy itkemälläkään.

Miesten kirppiksellä myydään myös työkaluja: parhaan särmänsä menettäneitä meisseleitä, puoliterässä olevia sahoja ja tietenkin sekakokoelmia nauloja ja ruuveja. Aarteena kerran käytetty black and decker, jonka käyttäjä joutui myöntämään, että tekijämiehet ovat erikseen.

Miesten kirppikselle on päätynyt myös omistajalleen arvokas kokoelma tinasotamiehiä, kun niiden lahjoittaminen uudelle sukupolvelle osoittautui mahdottomaksi; poika kun leikkii muovihirviöillä ja niiden virtuaalimaailmassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *