Siirry suoraan sisältöön

Mustikka-vadelmapiiras

Tästä marjaisasta herkusta oli alun perin tarkoitus tulla täytekakku. Tapahtui kuitenkin kummia, eikä pohja kohonnut uunissa juuri nimeksikään. Vielä tänä päivänäkään en ole keksinyt, missä meni vikaan koska teen aina samalla ao. kaavalla pohjan, eikä ennen ole vastaavaa kömmähdystä käynyt. Tosin tämä oli ensimmäinen leipomus, jonka paistoin uuden kodin uunissa, joten ehkäpä kyseinen kodinkone ja minä emme olleet vielä tulleet täysin sinuiksi toistemme kanssa. Onni onnettomuudessa oli kuitenkin, että kaikki syöjät kehuivat makua ja piiras hupeni nopeasti, joten katastrofilta taidettiin kuitenkin välttyä.

Tässä leivonnaisessa on kyse ihan ”perusmallista”, joten siitä on helposti tehtävissä eri variaatioita. Koristelu jättää myös mielikuvitukselle paljon tilaa, joten leipurit voivat testailla reseptejään mielin määrin. Tämä versio sai täytteekseen kermavaahtoa ja vadelmahilloa, päällisen sen sijaan somistin mustikoilla ja raastetulla suklaalla.

Piiras

Pohja

  • 3 kananmunaa
  • sokeria
  • vehnäjauhoja
  • perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhoja

Kostutus

  • Appelsiinimehua

Täyte

  • 1,5 dl Flora Vispiä
  • vadelmahilloa

Koristelu

  • Mustikoita
  • Fazerin sinistä
  1. Ota esiin kaksi samankokoista lasia.
  2. Riko toiseen lasiin kananmunat.
  3. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.
  4. Kaada sokeri kulhoon.
  5. Kaada sokerista vapautuneeseen lasiin vehnäjauhoja ja perunajauhoja. Itse laitoin niitä suhteessa 70/30. Sekoita joukkoon lusikallinen leivinjauhoja.
  6. Kaada kananmunat kulhoon. Sekoita keskenään sokeri ja kananmunat.
  7. Lisää jauhoseos kulhoon ja sekoita.
  8. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
  9. Anna jäähtyä hetki ja kumoa pohja.
  10. Vatkaa Flora Vispi.
  11. Kostuta piiraspohja muutamalla lusikallisella appelsiinimehua.
  12. Levitä kostutetulle pohjalle kerros kermavaahtoa.
  13. Lisää kermavaahdon päälle kerros vadelmahilloa. Laita edelleen pari kerrosta kumpaakin täytettä vuorotellen päällekkäin.
  14. Koristele mustikoilla reunat ja tee niistä keskelle ristin muotoinen kuvio. Ripottele tyhjiksi jääneisiin kohtiin hieman raastettua suklaata.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *