Siirry suoraan sisältöön

Kuorot kohtaavat jälleen Lemillä

Eteläkarjalaisten kuorojen kohtaaminen Lemin musiikkijuhlilla kesällä 2009 sai sekä yleisön että laulajat haluamaan lisää. Ensi kesänä kuoroja kuullaan jälleen. Suomen menestyneimpiin kuoronjohtajiin kuuluva, mm. Kuopion nuorisokuoron kanssa viime syksynä Suomen parhaan kuoron palkinnon saanut Jussi Mattila johtaa kuoroja, joiden solistina kuullaan sopraano Anu Hostikkaa sekä tenori Juha Hostikkaa. Kuorokonsertti on Lemin koulukeskuksessa lauantaina 30.7.2011 kello 15.

Kuorokonsertin ohjelmassa on viihteellistä rytmimusiikkia. Ensimmäisen kerran kuorot kohtaavat johtajansa kanssa Lemillä 22.-23. tammikuuta ja toinen harjoitusviikonloppu on 26.-27. maaliskuuta. Konsertti hiotaan valmiiksi musiikkijuhlaviikolla eli heinäkuun viimeisellä viikolla.

Jussi Mattila sanoo, että työskentelytapa on hänelle tuttu, sillä Joutsenon opistolla hän on muutaman vuonna vetänyt kuoroviikkoa niin, että maanantaina on koottu kuoro ja torstaina pidetty konsertti. Suurkuoron johtaminen tulee olemaan uutta Mattilallekin, jonka vakituisista kuoroista suurin osa on kamarikuoroja.

Kuinka paljon Lemillä kuorolaisia kesällä nähdään, on vielä arvoitus. Vapaa-aikasihteeri Sirkka Liljander Lemin kunnanvirastossa ottaa kuoroilta vastaan ilmoittautumisia osoitteessa sirkka.liljander@lemi.fi. ”Pääsykokeita ei pidetä, mukaan pääsee, kun sitoutuu tulemaan harjoituksiin positiivisella asenteella”, lupaa Lemin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Päivi Loponen-Kyrönseppä.

Konsertin sopraanosolisti Anu Hostikka on valmistunut Sibelius-Akatemiasta. Hän oli mukana Lappeenrannan laulukilpailun finaalissa vuonna 2004 ja sai Nuori lupaus -erityispalkinnon. Edellisvuonna hän oli sijoittunut toiseksi Kangansniemen laulukilpailussa. Hän on esiintynyt mm, Suomen Kansallisoopperassa ja maakuntaoopperoissa.

Tenori Juha Hostikka liikkuu luontevasti klassisesta kevyeen musiikkiin. Hän laulaa oopperarooleja siinä missä tanssimusiikkiakin Dallapén riveissä. Hostikka on uudestaan henkiin herätetyn Dallepén johtaja.

Suuren Kuorokonsertin liput ovat myynnissä Lippupalvelun myyntipisteissä, R-kioskeissa Lippu.fi-nettikaupassa ensi maanantaista 29.11.2010 alkaen. R-kioskeilla tarvittava tapahtumanumero on 24103.

Sopraano Anu Hostikka on toinen kuorokonsertin solisteista. Kuva: Heikki Tuuli.