Siirry suoraan sisältöön

Pätkisjuustokakkuseikkailu

Tällainen makuhermoja hivelevä juustokakku syntyi kun jääkaapista löytyi tuotteita, joiden viimeinen käyttöpäivä oli ovella. Heittelin ihan kokeilumielellä aineksia sekaan, kakku tuli vain minun ja miehen syötäväksi, joten uskalsin heittäytyä tuntemattomille vesille kun ei vieraita ollut maistamassa tuotosta:).

Pätkiskakku

Hyvähän tästä loppujen lopuksi tuli, liivatetta olisi tosin saanut olla kaapissa vähän enemmän, jotta olisi hyytynyt paremmin. Mutta kohtuullisen hyvin se kolmellakin lehdellä pysyi koossa. Tästä spontaanista kokeilusta vedin johtopäätöksen, että kannattaisi useamminkin yhdistellä ei niin tavanomaisia aineksia keskenään, se palkitaan viimeistään ensimmäistä suupalaa syödessä. Eikä tule turhaan heitettyä sinällään käyttökelpoisia tuotteita pois. Kannattaa siis huomioida ekologisuus myös leipomisen tuoksinassa. Ensi kerralla juustokakku taitaa meidän keittiössä kuitenkin valmistua ”perinteisempään” malliin. Tai sitten ei.

Kakkuseikkailun eväiksi vaaditaan:

100 g kaurakeksejä
75 g voita

250 g maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl flora vispiä
1/2 prk vaniljakastiketta
3-4rkl vadelmahilloa
3-4 rkl kaakaojuomajauhetta
1 pss pätkiksiä
3 liivatelehteä
1/2 dl kuumaa vettä

Seikkailustrategia:

  1. Murskaa kaurakeksit muruseokseksi. Minun vakiomenetelmäni on käyttää tässä apuna pakastepussia ja kaulinta. Sulje pussi tiiviisti sulkijalla ja painele kaulimella pussin sisällä olevat keksit murusiksi.
  2. Sulata voi juoksevaksi. Kaada muruseoksen joukkoon.
  3. Painele voikeksiseos lusikalla irtopohjavuoan pohjalle. Pohjalle kannattaa leikata ympyränmuotoinen leivinpaperipala kakun pohjaksi. Se helpottaa kakun irrottamista vuoasta ja siirtämistä tarjoilualustalle. Pohja kannattaa laittaa jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi
  5. Sekoita keskenään täytteen ainekset.
  6. Kiehauta vesi mikrossa.
  7. Purista liivatteista liika vesi pois ja sekoita ne kuuman veden joukkoon.
  8. Kaada liivateseos täytteen joukkoon. Sekoita.
  9. Kaada täyte pohjan päälle ja laita koko komeus hyytymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten kuitenkin yön yli.
  10. Malta odottaa täytteen hyytymistä tarpeeksi pitkään ja nauti:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *