Siirry suoraan sisältöön

Tuuliaisen säätiölle kotiseutupalkinto

Lemin kotiseutuyhdistys palkitsi Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiön vuotuisella kotiseutupalkinnolla. Säätiötä muistettiin sen tekemästä työstä luonnon ja Lemin hyväksi.

Raija Tuuliainen ja Risto Kiljunen ottivat vastaan Vuoden kotiseututeko -kiertokaukalon Heikki Haikolta.

– Tänä vuonna Lemin Kotiseutuyhdistys haluaa osoittaa kotiseututyön tunnustuksen Raija ja Ossi Tuuliaisen Säätiölle. Säätiön juuret ovat vahvasti lemiläisessä maaperässä, lemiläisessä identiteetissä, tämän alueen arvoissa ja karjalaisuudessa, totesi kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko luovuttaessaan Kotiseututeko-kiertopalkinnon, pienen säräkaukalon säätiön edustajille Raija Tuuliaiselle ja Risto Kiljuselle tiistai-iltana.

– Säätiön alkuperäinen toiminta-ajatus on kirjattu 14.5.1990 säätiörekisteriin lyhyen ytimekkäästi: tukea eläinsuojelutyötä ja Lemin kunnan alueella tapahtuvaa riistanhoitotyötä. Säätiön avustustoiminnassa näkyvimmissä rooleissa ovat olleet Kivijärven vesistöalueen kunnostustyö sekä Saimaan norpan suojelu ja tutkimus, hän totesi.

– Tämä työ ei ole jättänyt ketään kylmäksi. Kivijärven yleiskunto on ensiarvoisentärkeä asia lemiläisille. Saimaan norppa on puolestaan merkittävä kansallinen, kansainvälinenkin, alkuperäisluonnon säilyttämisen kohde, Haiko sanoi. Ajankohtaisia kohteita säätiölle ovat myös pien- Saimaa ja Etelä-Karjalasta
Viipurinlahteen laskevien jokien kunnostaminen lohijoiksi.

– Luonnonsuojelun piiriin luetaan nykyisin myös Lemin musiikkijuhlat, ”pisnesmiehet” ja höyrylaivatapahtuma. Mutta yhdellekään puolueelle ei ole rahaa annettu, veisteli säätiön asiamies Risto Kiljunen säätiön toimialan osittaisesta laajenemisesta.

Höyrylaivat Kivijärvellä -tapahtuma viime kesänä toteutettiin Tuuliaisen säätiön tuella.

Palkinto luovutettiin Lemin kotiseutuyhdistyksen vuosikokouksen yhteydessä. Kokouksessa päätettiin mm. yhdistyksen ensi vuoden toimintasuunnitelmasta.  Ohjelmaan mahtuu mm. luentoja perinnerakentamisesta ja sotahistoriasta, pihatalkoita ja kotiseuturetki. Ensi syksynä on tarkoitus järjestää potaattipäivälliset, joilla maistellaan erisorttisia lemiläisiä perunoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *