Siirry suoraan sisältöön

Tonttupolku oli suurmenestys

Tonttupolku vei Lemin museolla mm. vanhalle saunalle, jonka hämärässä tontut lukivat iltasatuja.

Hollywoodin lavastemestaritkaan eivät olisi pystyneet luomaan taianomaisempaa joulumaisemaa kuin, minkä luonto yhdessä Iitiän marttojen ja Lemin kotiseutuyhdistyksen kanssa loihti sunnuntaina museon tonttupolulle.

Aikainen talvi ja leuto pakkaspäivä loivat jouluistakin jouluisammat puitteet yhä vain suositummaksi tulleelle tonttupolulle. Mutta eivät järjestäjätkään olleet säästäneet voimiaan ja mielikuvitustaan 200 roihukynttilän mittaiselle polulle, joka vei tuulimyllyltä saunalle, sieltä toiselle saunalle ja riihen ja ladon kautta takaisin pihapiiriin ja edelleen museon puurokattiloiden ja glögipannujen ääreen.

Tonttuja pääsi kurkkimaan ovista ja ikkunoista ja taisi niitä vilahdella puiden takanakin. Joulupukin poro säikähti koiraa eikä suostunut näyttäytymään enää museon portinpielessä, mutta poronkellot kalkattivat metsässä sitäkin aidomman tuntuisesti.

Niin suosittu marttojen ja museoväen tonttupolku oli, että arpajaisista loppuivat palkinnot kesken, joulukakuista ei jäänyt myöhemmin saapuneille tuoksuakaan ja piparkakkutalot pienenivät mökeiksi ennen muuttumistaan ei-ooksi. Ei sinänsä ihme, kun lappeenrantalaiset ovat sankoin joukoin löytäneet tämänkin Lemin tapahtuman.

Mutta joulupukin karkkipussissa taisi riittää jokaiselle ja hyvä, lämmin, hellä joulumieli vain kasvoi kasvamistaan.

Museon pihapiiri oli sunnuntai-iltana Korvatunturin esikartano.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *