Siirry suoraan sisältöön

Eläviä kuvia Lemillä

Kantolan elokuvakiertue Lemillä 1947. Kuva: Asser Kantola (KAVA)

Lemin kotiseutuyhdistys jatkaa perinteistä elokuvailtapäivää yhteistyössä Taikalyhdyn ja Elävän Kuvan Museon kanssa Lemin Tapiolassa (Tapiolankatu 5, Lemi) sunnuntaina 30.1. Tuolloin klo 14 estetään mm.” Elokuvia Sydänmaille”, kooste Lemin Höyrylaivatapahtumasta 2010, Taikalyhty-dokumentti sekä Matti Nikamaan kaitafilmejä Lemiltä 60-70 luvuilta.

Juontajana ja iltapäivän isäntänä toimii Taikalyhdystä Aapo Pekari. Hän esitteleeelokuvat ja hänelle voi myös esittää aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

Nyt kolmatta kertaa järjestettävä tilaisuus on koonnut edellisillä kerroilla Tapiolan salin täyteen elokuvasta kiinnostuneita lemiläisiä. Tällä kertaa järjestäjät haluavat korostaa tavallista arkea, josta tulee nopeasti historiaa. Esimerkkeinä toimivat ”Elokuvia Sydänmaille”, joka kertoo elokuvakiertueista 40-luvulla.

Nämä kiertueet esittivät myös filmejä Tapiolassa. Matti Nikamaan kaitafilmit palauttavat mieliimme 60-70-luvun.

Elokuvaaja F.S.C. Matti Kurkikankaan Taikalyhty-dokumentti kuvaa Lemin historiaa Pekarin kaupan näkökulmasta. Elokuvan musiikin soittavat Lemin legendaariset pelimannit Lauri Turku ja Mauno Haiko. Heidän muistolleen Taikalyhty-dokumentti on omistettu.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja väliajalla Kotiseutuyhdistys tarjoaa kahvit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *