Siirry suoraan sisältöön

Kuoroharjoituksin kohti kesän musiikkijuhlia

Laulu soi Lemin koulukeskuksessa tänä viikonloppuna. Lauantaina alkaneet ja sunnuntaina jatkuvat harjoitukset toivat Lemille ensimmäistä kertaa ensi kesän musiikkijuhlien suurkuoron ja sen johtajan Jussi Mattilan.

Kuoronjohtaja Jussi Mattila kunnosti koulun pianoa harjoitusten väliajalla. Avustajana Lemin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Päivi Loponen-Kyrönseppä.

Lauantaina mukaan pääsi noin 60 laulajaa, mutta kaiken kaikkiaan mukaan on tulossa noin sata laulajaa kymmenestä eri kuorosta eri puolilta Etelä-Karjalaa. Johtajakseen he saivat Jussi Mattilan Suonenjoelta, ”Suomen parhaan kuoronjohtajan”, sillä hän voitti kaksi vuotta sitten TV2:n Suomen paras kuoro -kilpailun johtamallaan Kuopion nuorisokuorolla.

Lemin kuorossa nuorisoa ei liiemmin ole, mutta kokeneita kuorolaulajia sitäkin enemmän. Kokemusta Lemin musiikkijuhlistakin on useammalla kymmenellä, sillä kahden vuoden takainen elokuvamusiikkikonsertti oli sen verran mukava kokemus, että uudelleenkin haluttiin tulla. Jollain taas pontimena oli Jussi Mattilan pitämä kesäinen kuorokurssi Joutsenon opistolla, ja hyvät kokemukset sieltä.

Lemin suurkuoron Jussi Mattila harjoituttaa kahtena kevättalven viikonloppuna ja sitten musiikkijuhlaviikolla heinäkuun lopussa. Väliajalla kuorot voivat harjoitella keskuudessaan hyödyntäen mm. internetin kautta saatavia stemmoja.

Harjoitukset pidetään ilman konsertin solisteja – oopperalaulajia Anu ja Juha Hostikkaa. Kuoroa säestävä trio tulee mukaan vasta viimeisiin harjoituksiin.

– Ohjelmisto on tuttuja, asemansa ansainneita kappaleita, luonnehti Jussi Mattila lauantaina urakan alussa. Päivän aikana saatiinkin jo monet niistä alulle: Laulan vaikka sataa, Muistan kesän, Nuoruustango, On hetki, Soutuvenheellä Kiinaan… Mattila on itse sovittanut kappaleet, myös siinä mielessä, että kuorot voivat ottaa niitä omiin ohjelmistoihinsa.

Mutta ensiksi ne kuullaan Lemin musiikkijuhlilla lauantaina 30. heinäkuuta kello 15 Lemin koulukeskuksessa. Liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä, sen nettikaupassa ja R-kioskeissa. Tarkemmin Lemin musiikkijuhlien nettisivuilla.

"Ei saa laittaa röörejä tukkoon taivuttamalla niskaa alas", muistutti Jussi Mattila kuorolaisia ihan alkajaisiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *