Siirry suoraan sisältöön

Miksi uusilla korteilla ei bensaa tipu?

Lemiläisiä autoilijoita on jo jonkin aikaa kiusannut ongelma, että pankkikortilla ei saa bensaa kirkonkylän SEO-huoltamolta. Automaatti ei huoli uusia sirullisia kortteja. Lemin Kirjava kysyi, miksi näin, ollaanko asemaa ajamassa alas.

– Kyllä minä mielelläni luopuisin koko huoltamoalasta, kun kerran uutta asemaa kaavoitetaan, sanoo huoltoasemayrittäjä Juha Kouvo alkajaisiksi, mutta selittää sitten korttitankkauksen ongelman, jota hän on yrittänyt ratkaista:

– Kyse on rahasta. Automaatin uusi päivitys maksaisi 17 000 euroa, mikä on aivan kohtuuton siihen nähden, että kauppiaskaimalle päivitys on maksanut  mukaan 400 euroa ja taksiyrittäjien maksulaitteeseen sellaisen on saanut 600 eurolla, hän kertoo.

Hurjan hinnan takana taas on alan monopoli – kansainväliseen ketjuun kuuluva Autotank Oy on ainoa Suomessa kyseisiä laitteita markkinoiva yritys, joka voi sanella hinnat.

– Pienille yrityksille hinta on aivan liian kova; kai pienet yritetään pelata pelistä pois, Juha Kouvo sanoo.

Hän on yrittänyt etsiä myös käytettyjä automaatteja, mutta niihin olisi ajettava SEO:n omat tietokoneohjelmat. Yhtenä ratkaisuna hän on hakenut SEO:n osallistumista päivityksen rahoitukseen.

– Mutta setelirahalla bensaa edelleen saa, ainakin niin kauan kuin setelirahaa on. Myös SEO:n luottokortit toimivat. On Lemin kokoisella paikkakunnalla polttoainejakelua oltava, ja ei se uusi asemakaan ihan heti kirkolle ilmesty, Juha Kouvo tuumaa ja viittaa kunnassa vireillä olevaan kaavamuutokseen, joka on tuomassa huoltoasematontin Teollisuustielle. Muutosta on hakenut toinen yrittäjä.

Kouvon huoltoasemalta saa nyt myös uutta E10-polttoainetta; ensimmäinen satsi tankkiin tuli viime viikolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *