Siirry suoraan sisältöön

Murea tonnikalapiirakka

Murea tonnikalapiirakka saa kunnian päästä ensimmäisenä leipomuksena Lemin Kirjavan palstoille vuonna 2011. Keittiössä on valmistunut herkkua jos jonkinlaista tässä parin kuukauden aikana, kiireessä ja tohinoissa vaan on viimeisimmästä postauksesta jo vierähtänyt aikaa. Tämänkertainen yksilö on takuuvarma hitti esim. illanistujaisiin, tupareihin, pienimuotoisille syntymäpäiväkutsuille yms. Tein tähän pohjan hieman eri reseptillä kuin aikaisempiin suolaisiin piirakoihin ja tuli kyllä erittäin mehevä ja suussasulava. Salaisuus löytyy kermaviilistä ja kananmunasta, jotka luovat pohjaan pehmeyttä ja keveyttä. Kaiken kaikkiaan näpsäkkä tarjottava, johon saa myös helposti muunneltavuutta täytteitä vaihtelemalla ja yhdistelemällä.

Pohja:

2 1/2 dl vehnäjauhoja
2-2,5 tl leivinjauhoja
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna

Täyte:

1prk kermaviiliä
2 kananmunaa
2-3 prk tonnikalaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
päälle juustoraastetta

Piirakka päätyy lopulta lautaselle näin:

1. Sekoita pohjan aineet keskenään ja kaada voideltuun piirakkavuokaan.
2. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada päälle.
3. Raasta juustoa päälle.
4. Paista 200 asteessa noin 30 min. Meidän uuni vaati tähän vielä muutaman lisäminuutin päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *