Siirry suoraan sisältöön

Muutto uuteen kunnantaloon alkoi

Maanantaina alkoi muutto Lemin uusimpaan kunnantaloon vanhan parakin takana.

Tänään maanantaina alkoi muutto Lemin kunnan uuteen viipalevirastoon, joka on nimetty Kunnantaloksi. Ensimmäisenä muuttoon ryhtyivät Eksoten toimistohenkilökunta ja kunnan yleisen osaston henkilöt vanhasta toimistoparakista.

Ensi viikolla muuttovuorossa on Osuuspankin yläkerrassa työskennellyt taloustoimisto ja vuoden kolmannella viikolla tekninen osasto Museorinteen rivitalosta. Loppiaisen jälkeen, kun vanha parakki on saatu tyhjäksi, viedään se pois ja viimeistellään uuden kunnantalon sisäänkäynti.

Vanhaan parakkiin nähden uudessa viipaletalossa on hulppean näköisesti tilaa. 40-metrisen keskikäytävän molemmin puolin on yhteensä 25 ovea toimistohuoneisiin, kunnanhallituksen ja keittiöön. 13-neliöiset toimistohuoneet eivät sinänsä ole suuren suuria, mutta selkeästi suurempia kuin vanhan parakin huoneet.

Käynti uuteen kunnantaloon on kunnanvirasto 1:n puolelta. Pääovesta vasempaan sijoittuvat tekninen osasto ja Eksoten tilat, joihin on toinen sisäänkäynti talon Tapuliaukion puoleisesta päädystä. Pääovesta oikeaan ovat yleisen osaston ja talousosaston huoneet, kokoushuone ja keittiötila.

– Kunnanhallituksen ja lautakuntien kokoukset siirtyvät uuteen kokoushuoneeseen, mutta valtuusto kokoontuu edelleen kunnanvirasto 1:ssä. Kokoustila tulee myös muille tarvitseville varattavaksi, kertoo kunnankamreeri Pentti Pitkänen.

Maaseututoimisto ja sivistystoimisto pysyvät naapurissa Toukkalantie 4:ssä. Kesällä remontoitu liiketila on kunnan käytössä saanut epävirallisen nimen Masi.

– Muuttojen aikana henkilöstön tavoittaminen saattaa olla han­kalaa. Myös kalusteiden ja asiakirjojen järjestäminen uu­teen tilaan vie aikansa. Toivomme siis kärsivällisyyttä. Vaik­ka uusi tila avataankin myös asiointia varten heti muuton alet­tua, toivomme että kuntalaisten laajempi tutustuminen uuteen kunnan­taloon jäisi myöhemmin talvella järjestettävään avointen ovien päivään, jolloin pidämme pannun kuumana koko päivän, Pentti Pitkänen lupaa.

Toimistosihteeri Arja Luukkanen kantoi maanantaina tavaroitaan Eksoten uuteen toimitilaan talon päädyssä.

Eksoten kanslisti Liisa Junnonen muuttopuuhissa.

Keskusarkistonhoitaja Paula Heiskanen ja kunnankamreeri Pentti Pitkänen tutkailivat keittiön varustusta.

Toimistohuoneet ovat jonkin verran avarampia kuin vanhassa parakissa.

Uusi Kunnantalo ja vanha Kunnanvirasto I. Vanha parakki on niiden välissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *