Siirry suoraan sisältöön

Boganyi ja Zaszkaliczky konsertoivat yhteisvastuun hyväksi

Unkarilaiset, Lappeenrannan kaupunginorkesterin johtaja Tibor Boganyi (sello) ja puolisonsa Agnes Zaszkaliczky (urut) esiintyvät seurakunnan järjestämässä yhteisvastuukonsertissa sunnuntaina Lemillä.

Tibor Boganyi

Konsertissa kuullaan puolisoiden soittavan yhdessä ja erikseen. Säveltäjänimiä ovat m.m Muffat, Vivaldi ja Bach. Helmenä Bachin iki-ihana ”Air” pianolla ja sellolla soitettuna. Lemin neliäänistä veisuuta harrastetaan kaikki yhdessä. Veisaajia toivotaan kirkon keskristille.

Vuoden 2009 yhteisvastuukeräyksen kotimaan aiheena oli maahanmuuttajien työllistäminen. Agnes Zaszkaliczky on maahanmuuttaja kolmen vuoden takaa. Puolisonsa muutti Suomeen 24 vuotta sitten muusikkovanhempiensa mukana.

Suomen kielen opiskelu, kanttorinvirkojen lomitukset ja taideopintojen jatkaminen ovat olleet Agnes Zaszkaliczkyn ohjelmassa uudessa kotimaassa. Joensuussa on paraikaa menossa näyttely. Myös Janos-pojan (6) hoito ja pianonsoittotunneille vienti on ollut perheenäidin tehtäviä.

Mielenkiintoinen seikka on, että Agnes Zaszkaliczkyn isoisä oli Unkarissa luterilainen pappi, joka opiskeli harrastuksenaan Suomen kielen. Hän saarnasi Lappeen kirkossa vuoden 1939 heinäkuussa Suomen kielellä. Hän oli mukana luomassa ystävyysseurakuntasuhteita Suomen ja Unkarin välillä. Nyt keväällä on lähdössä Lappeenrasta lapsikuoro ja soittokunta Unkariin.

Pieni yhteisvastuu-info kuullaan konsertin lomassa. Tänä keväänä Yhteisvastuun kannattajat, arkienkelit torjuvat nuorten yksinäisyyttä Suomessa ja Mosambikissa. Keräys käynnistyy sunnuntaina 6.2.2011

Ennen konserttia syödään lohisoppaa Yhteisvastuun hyväksi 7 eurolla.

”Kannattaa syödä paljon, kun menee hyvään tarkoitukseen#, kehottaa kirkkoherra Lauri Vaalgamaa,

Jumalanpalvelus Lemin kirkossa klo 10, lohisoppa ja kahvi klo 11, konsertti klo 12. Presidentti avaa keräyksen TV1:ssä klo 13.30.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *