Siirry suoraan sisältöön

Kunnan sivuilta silmään osunutta

Lemin Kirjava kurkkasi Lemin kunnan nettisivuille ja lueskeli, mitä on menossa. Mm. sen huomasi, että Rapasalonsalmen siltahankkeen lupahakemus on nyt kunnassa asianosaisten ja asiasta kiinnostuneiden tutkittavana ja mahdollisten muistutusten jättämistä varten.

Siltahanketta Kuhansensaaresta Iso-Rapasalon saareen ajaa perustettava Rapasalon yksityistiekunta. Tarkoituksena on saada Iso-Rapasaloon kiinteä tieyhteys kolmeaukkoisen pengersillan avulla.

Siltapenger on tarkoitus rakentaa louhemassoista. Sillan kannen alapinta olisi vähintään tasossa +77.80 ja uoman pohja vähintään viisi metriä alempana.

Hakemusasiakirjat ovat nähtävillä maaliskuun 13. päivään saakka Lemin kunnantalolla ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualueen Helsingin toimipaikassa. Tämän nimihirviön osoite on Asemapäällikönkatu 14.

Pääkirjasto avoimeksi

myös tiistaisin

Kirjastovirkailijan tehtävän kokoaikaistaminen avaa pääkirjaston myös tiistaina, on sivistyslautakunta päättänyt. Virkailijan kokoaikainen työ alkaa jo maaliskuun alussa, mutta tiistaiaukiolo alkaa vasta elokuun puolivälissä; sitä ennen virkailijan lisäaika kuluu alueelliseen kirjastojärjestelmään siirtymisen rekisteritehtäviin.

Elokuun puolivälistä lähtien pääkirjasto on avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 10-16 ja maanantaisin ja torstaisin kello 13-19.

Kuukanniemen kirjaston aukioloaika muuttuu jo maaliskuun alussa, jolloin kirjasto on keskiviikkoisin avoinna kello 10-16. Näin perjantain koululaisruuhkat helpottuvat. Molemmilla kirjastoilla on näin yhtenevät aukioloajat, mutta Kuukanniemessä kirjasto pysyy elokuussakin tiistaisin kiinni.

Ysiluokkalaiset

retkelle Viipuriin

Koulukeskuksen yhdeksäsluokkalaiset lähtevät huhtikuun 9. päivänä opintoretkelle Viipuriin, ja seuraavalla viikolla koulu saa vastavieraita Viipurin Koulu numero 11:stä. Viipurin opettajat ovat jo käyneet Lemillä ja Lemin opettajista osa on lähdössä Viipuriin ensi viikon lauantaina.

Kyse on Pienestä suureen – Lemiltä Eurooppaan -hankkeesta, johon koulu sai 3 000 euron valtionavustuksen. Koulujen välisessä yhteistyöhankkeessa ovat kielinä englanti, venäjä ja suomi. Koulu numero 11:ssä on opetettu englantia jo neuvostoaikana ja suomea uuden Venäjän aikana. Lemin koulukeskuksessa venäjää opetetaan nyt yhdeksännen luokan pitkänä valinnaisaineena, ja nyt retkellä sitä päästään käyttämään autenttisessa ympäristössä.

Ensi syksynä venäjän opiskelu Lemillä on mahdollistumassa jo viidennestä luokasta alkaen. Se on nostettu A2-kieleksi saksan rinnalle. Kielivalinnat ovat juuri meneillään neljäsluokkalaisten kohdalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *