Siirry suoraan sisältöön

Poro-leipäjuustopiiras

Tämän herkun päätymisestä Lemin Kirjavaan saamme kiittää leipurin intohimoa menestyskirjailija Outi Pakkasen jännitysdekkareihin. Dekkareissa seikkaileva vannoutunut helsinkiläinen mainosgraafikko ja mestarillinen kotikokki Anna Laine hemmottelee säännöllisesti ystäviään ja tuttaviaan suussa sulavilla keitoksillaan ja leipomuksillaan. Eräästä kirjasta jäi erityisesti mieleen tämä kyseinen piiras ja kun ohjekin löytyi kätevästi samasta kirjasta niin se oli siinä. Ainekset ovat hieman eksoottisempia, mitä palstalla aikaisemmin on nähty, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Poro ja leipäjuusto ovat yhdessä mainio pari vaikka suolapitoisuus on sitä luokkaa, että yksi pieni pala kerrallaan sai riittää. Kerrassaan mainio suolainen tarjottava esimerkiksi lappi-henkisiin illanistujaisiin:)


Pohjaan tarvitset:

200g margariinia
2 munaa
2 rkl maitoa
5 dl vehnäjauhoja

Sekoita täytteeseen:

100g kylmäsavuporokuutioita
250g leipäjuustokuutioita
2 dl ruokakermaa
3 munaa
150 g ruskistettuja purjorenkaita ( Minä jätin tämän pois, alkuperäiseen ohjeeseen se kuuluu. Hyvää tuli ilmankin)
ripaus mustapippuria
halutessasi pinnalle juustoraastetta

Sekoita pohjan ainekset ja painele voideltuun piirakkavuokaan.
Sekoita täyteainekset ja kaada pohjan päälle
Lisää juustoraaste
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia
Tarjoa:) Maistuu sekä kuumana että kylmänä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *