Siirry suoraan sisältöön

Muuton tarkkailua Mäntyperän tornissa

Mäntyperän torni on vapaasti käytettävissä muuton tarkkailuun. Seutukunta ei ole parhaitten muuttoreittien varrella, mutta varsinkin aloittelijalle ja metsälajeista kiinnostuneille torni voi tarjota elämyksiä.

Mäntyperän torni ja luontokeskus kevättalvisessa asussaan. Kuva: Sirkka-Liisa Vaalivirta.

Kun suurta muuttoa ei vielä ole, on silti mukava tarkkailla pihalintuja ja niiden pesänrakennusta. Jos haluat opastusta, soittele Sirkka-Liisalle, joka on BirdLifen retkikummi ja on tornissa melkein joka aamu. Aamut ovat parasta aikaa tarkkailulle, päivällä on melko hiljaista ja illemmalla taas hiukan vilkastuu. Parhaat muuttopäivät ovat toki vielä edessäpäin.

Tarkkailupäiviä voi kysellä myös ryhmille. Torni sijaitsee Savitaipaleen Mäntyperän kylässä Virmajoen maisemissa, Mäntyperän Luontopisteessä,osoitteessa Survajantie 1351, Heituinlahti. Puhelin 050 5373 903 Sirkka-Liisa Vaalivirta.

Kamarissa näyttely

Mäntyperän kamarissa on toukokuun loppuun asti näyttely ”Talon emännän tekeleitä”. Se on avoinna sopimuksen mukaan, puhelinnumero edellä.