Siirry suoraan sisältöön

Kotalahti odottaa päätöstä remonttirahasta

Uimin seudun kyläyhdistys odottaa Leader-hankepäätöstä, jonka turvin Kotalahden leirikeskuksessa voitaisiin ensi syksynä tehdä remonttia. Kyläyhdistys on pyörittänyt kunnan leirikeskusta nyt reilun vuoden ajan.

Kotalahtea odottaa vilkas kesä ja sen jälkeen mahdollinen kattoremontti.

Suurimpana remonttitarpeena on katon uusiminen. Siihen tarvitaan urakoitsijoita, sillä asbestin purkaminen on luvanvaraista työtä eikä uuden peltikaton teko sekään ole mielekästä talkoilla, vaan vaatii urakoitsijan, sanoo kyläyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Hakonen.

– Vanhan saunan remontointi sen sijaan onnistuisi talkoillakin, hän toteaa.

Päätös leader-rahoituksesta saataneen kesäkuun aikana, mutta työt jäävät syksyyn, sillä keskelle hää- ja leirisesonkia ei työmaata tuoda.

– Viikonloput loppuvat kesällä kesken, tulijoita olisi enemmän kuin voimme ottaa. Pikku hiljaa on löytynyt niitäkin, joille myös arkipäivät kelpaavat, Hakonen sanoo kesän käyttöasteesta.

Asiakkaita on ollut ihan mukavasti, sekä läheltä että kauempaa, ja kiitosta leirikeskus on saanut erityisesti hienosta sijainnistaan Kivijärven rannalla ja soveltuvuudestaan mm. häiden järjestämiseen.. Keitä asiakkaat ovat, ei Hakonen halua tarkemmin kertoa, vaan noudattaa siinä majoitusliikkeen pitäjän vaitiolosääntöä.

Leirikeskuksen ylläpito on perustunut talkootyöhön ja perustuu siihen jatkossakin, ainakin toistaiseksi. Palkan maksuun ei ole ollut varaa.

– Paljon on talkootunteja kertynyt, etenkin naisille, Hannu Hakonen toteaa.

Kotalahden leirikeskus on Lemin kunnan omistuksessa, Uimin seudun kyläyhdistys on siinä vuokralaisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *