Siirry suoraan sisältöön

Vanhaan pappilaan pitopalvelua ja valokuvia?

Kunnanvirasto II:n eli vanhan pappilan jatkokäyttö on neuvottelujen alla. Ostotarjouksia kunta ei talosta saanut, mutta yhteistyötarjouksia tuli kaksi, eivätkä ne sulje pois toisiaan.

Vanha pappila kiinnostaa toimitilana, mutta ostajaehdokkaita sille ei ole.

”Todetaan, että ostotarjouksia ei saatu. Yhteistyö/vuokratarjouksiksi katsottavia saapui kaksi: Juhla- ja Ruokapalvelu TiaMia ja Patricia Seppälän säätiön asiamies Mikko Pekari. Asiaan liittyvät neuvottelut ovat kesken”, asiasta kerrotaan kunnanhallituksen esityslistalla.

Juhla- ja Ruokapalvelu TiaMia
on lemiläinen pitopalveluyritys, kesälemiläinen Mikko Pekari toimii asiamiehenä helsinkiläisessä Patricia Seppälän säätiössä, jonka ”tarkoitus on edistää lehtikuvauksen ja muun dokumentoivan ja raportoivan valokuvauksen journalistista ja teknistä kehitystä ja tieteellistä tutkimusta. Säätiö tukee alaan liittyviä projekteja sekä alan koulutusta ja opiskelua.”

– Tarjouksen tein minä, en säätiö, korostaa Mikko Pekari.

Tarjoukseen tehneet yhteistyöhön

Pekari kertoo, että hän on ollut yhteydessä TiaMian yrittäjiin Tia Laukakseen ja Mia Taipaleeseen, ja hanketta on tarkoitus viedä eteenpäin yhteistuumin.

– Tavoitteenani on tehdä yhteistyötä lemiläisten, lemiläisten yrittäjien ja lemiläisten yhteisöjen kanssa, rikastuttaa lemiläistä tarjontaa lemiläisille ja vierailijoille, hän sanoo.

Mikko Pekari on saanut maailmalla paljon kuulla kiitosta Lemin särästä, ja sen ja muun lemiläisen ruokakulttuurin pohjalle hän haluaa rakentaa lisää kulttuuritarjontaa. Konkreettisesti hän haluaa vanhaan pappilaan valokuvien kesänäyttelytilan – tai ainakin alkuun kesä- mutta myöhemmin ehkä ympärivuotistakin näyttelytoimintaa.

Ensimmäinen näyttely ensi kesänä

Näyttelytoiminta alkaisi ensi kesänä, kesäkuun puolivälin jälkeen, hän kaavailee. – Siihen mennessä pitäisi vaadittava remontti tehdä.

– Esille tulisi kansallisesti, jopa kansainvälisesti kiinnostava näyttely, lupaa hän.

Vanhan pappilan tilakysymys on esillä maanantaina kunnanhallituksen kokouksessa, tosin vain tiedoksi merkittävänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *