Siirry suoraan sisältöön

Haikea huutokauppa Kuukanniemen pubissa

Haikeita huutokauppatunnelmia koettiin Kuukanniemessä tiistaina illansuussa, kun Taljankka-Pubin irtaimistoa huutokaupattiin. Kauppa kävi ja moni sai kotiinsa osan perinteikästä baaria.

Matti Huttusen huudatettava kahvikupit, jotka löysivät uuden kodin Savitaipaleelta. Kuva: Markku Hämäläinen.

Huudattajana toimi Matti Huttunen Huttulasta. Kun huutokauppa alkoi viiden aikaan, sisällä oli nelisenkymmentä ostajaa ja uteliasta, ja piha täyttyi autoista. Ensimmäinen kauppa tehtiin henkilökunnan pukukaapeista, ja sen jälkeen huudettiin kaikkea muuta.

Huutokauppa oli viimeinen luku Kuukanniemen baarin historiaan. Taajamassa keskustellaan kuulemma nykyisin, kaatuiko baari siihen, että Kuukanniemen juopot ovat kuolleet.

Niin tai näin, kaupan ja baarin uutta tulemista odotetaan nyt hartaasti ja vaihtelevan toiveikkaina, kuin kuuta nousevaa – tai kuin Ikeaa Selkäharjuun.

Kaupan ja pubin jatkajaksi ei uskalla nyt kukaan, kun toisaalta esillä on ollut ABC-aseman rakentaminen valtatien varteen. Se taas on ilmeisestikin kytköksessä Selkäharjun Ikea-suunnitelmiin; uusi kaupan megavetonaula antaisi uutta puhtia liikenneasemalle, on Lemin Kirjavalle kylän puheina kerrottu.

Kuukanniemeläiset ovat eläneet jo aika tovin ilman pubia ja vielä pitempään ilman kauppaa. Kauppareissut taajamasta suuntautuvat sekä kaupunkiin että Lemin kirkolle. Missä oluet juodaan, sitä ei Kirjavalle ole kerrottu. Ehkäpä kotona – ja nyt joissain kodeissa nostalgisesti Taljankan tuopeista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *