Siirry suoraan sisältöön

Melua melun perään

Eukkomamma joutessaan selasi Lemin kunnan nettisivuilta ajankohtaisia asioita ja törmäsi siellä monenlaiseen meteliin.

Tuorein asia sivuilla oli Lappeenrannan seudun ympäristötoimen julkipanokuulutus meluilmoituspäätöksestä. Kuulutuksessa ei ilmene, mitä ympäristöviranomainen on päättänyt, mutta päätös on kyllä nähtävillä Lappeenrannassa Pohjolankadulla ja myös Lemin uudella kunnantalolla, aina ensi kuun 11. päivään saakka, joten ehtisi sen nähdä jos kehtaisi lähteä tutkimaan.

Sen sijaan kuulutuksesta ilmenee kyllä, että viime perjantaina annettu päätös koskee lauantaista maanantaihin kunnantalon nurmikolle leiriytynyttä Betania-seurakuntaa ja heidän aiheuttamaansa melua. Päätöksestä olisi voinut valittaa maanantaista lähtien ja voi vielä pitkälle heinäkuuhun. Kuka siitä voi valittaa, pitäisi käydä kunnantalolla kurkkaamassa.

No, eukkomammalle ei seurakunnasta ainakaan siinä määrin meluhaittaa ilmennyt, että jaksaisi valittamaan ryhtyä – varsinkaan jälkikäteen. Jos nyt oli lupakaan valittaa.

Sitä eukkomamma ihmettelee, kuinka yhteismitallisia tai -mitattomia asiat ovat. Samalla kunnan nettisivulla on jo maaliskuulta asti ollut Lappeenrannan seudun ympäristötoimelle jätetty ilmoitus melua ja tärinää aiheuttavasta tilapäisestä toiminnasta. Louhintayhtiön jättämässä ilmoituksessa ei ole kyse viikonlopun kestävästä virrenveisuusta, vaan vuoden loppuun asti jatkuvasta kallion räjäyttelystä (20 000 tonnin räjäyttämisestä 49 päivän aikana noin yhdeksän kuukauden jaksolla) Hyvärilän Louhostiellä.

Ilmeisesti tästäkin asiasta on viranomainen tehnyt päätöksen, kun samaan ympäristönsuojelulain 60. pykälään molemmissa asioissa vedotaan. Eli samasta asiasta siis on kyse, oli mittakaava tai melun tuottamisen tapa mikä hyvänsä.

Telttakokouksen kohdalla asian otsikko on ”julkipanokuulutus”, mikä eukkomamman mieleen tuo ties mitä. Seurakunnasta kun kyse on, niin kuulutus johtaa kohti avioliiton satamaa, mutta entä tuo julkipano… sellaista ei viikonlopun aikana tiettävästi tapahtunut. Ja jos missä sellaista tapahtuisi, siitä säätävät toiset pykälät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *