Siirry suoraan sisältöön

Paimensaari avasi taas ovensa

Runsas kutsuvierasjoukko kilisteli laseja helteisenä kesäiltana Savitaipaleen kuulussa galleriassa, jossa avattiin alkukesäksi uusi näyttely – tervetuliaispuheessaan Matti J. Rautio sanoi, että taitaa olla jo neljäskymmenes.

Asta Niemistö on yksi Paimensaaren kesän taiteilijoista. Kuva: Sirkka-Liisa Vaalivirta.

Näyttely on erikoisesti Eeva Jokipellon juhlaa, sillä esillä olevien upeiden puutöiden ja grafiikan lisäksi häneltä julkaistiin samalla runoteos ”Vuodet vierivät”, onpa tulossa myös syntymäpäiväkin täysin kymmenin.

Kulttuurisihteeri Helena Hjerppe avasi näyttelyn ja mainitsi, että taiteen tulee olla jollakin tavalla koskettavaa, ei ehkä aina kaunista. Tässä näyttelyssä kaikki taitaa silti juuri olla kaunista, niin myös runot, joista Helena Hjerppe luki muutaman otteen, ”kun en lausuja ole”.

Tuula Heiskanen lausui kirjasta herkästi muutaman luontorunon. Eeva Jokipelto on tunnetusti suuri luonnonystävä, ja se näkyy kirjassakin.

Musiikillisen tuokion tarjosivat Sara Näkki ja Sina Tiainen kanteleen soitolla ja laululla.

Viipurin taiteilijaseura esittäytyy

Vierailevat taiteilijat ovat tällä kertaa Viipurin taiteilijaseurasta, joka on perustettu Viipurissa 1930. Puheenjohtaja Irma Uusikallio oli valinnut noin sadasta seuran jäsenestä tähän näyttelyyn Leena Golnikin, jonka grafiikka on kuin satukirjan kuvitusta ja unen näkemistä, sekä Asta Niemistön hellyttävän kauniine orvokkikuvineen. Hänen tekniikkaansa kuvaa ehkä parhaiten sana vesiväripiirros, niin tarkkoja ja eläväisiä kuvat ovat.

Irma Uusikallio itse kertoo töittensä runsaiden ja heleiden värien pursuavan karjalaisista juurista.

Irma Uusikallio on Viipurin taiteilijaseuran puheenjohtaja.

Viipurin taiteilijaseuran vaikuttajista löytyy myös Väinö Rautio, joka luo kiinteän siteen tälle näyttelylle. Vaikka seuran kotipaikka onkin sotien jälkeen ollut Helsinki, on jäsenistä vielä noin neljännes syntynyt luovutetussa Karjalassa. Matti J. Raution kollaasimaalaukset ovatkin varsin luontevasti samassa huoneessa vierailevien taiteilijoitten kanssa.

Näyttely on avoinna Art Paimensaaressa, Rautionpolku 3, Savitaipale, 8.6.-3.7. ti-su jlo 12-18.

SIRKKA-LIISA VAALIVIRTA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *