Siirry suoraan sisältöön

Seurakunta lasten silmin

Pian pääsee Lemin seurakunta lähettämään ihan uuden näköisiä postikortteja. Niissä vaikkapa hiihdetään Papinhiihtoa, kuten kortteja varten järjestetyn piirustuskilpailun voittajatyössä. Sen piirsi ekaluokkalainen Eerika Käyhty.

Eerika Käyhty piirsi iloisen kuvan papinhiihdoista.

Seurakunnan nuorisotyönohjaaja Kati Ahonen ja seurakuntapastori Lassi Suihkonen huomasivat, että seurakunnalla ei ole yhtään sellaista postikorttia lähetettäväksi, joka ilmentäisi seurakunnan tekemää työtä lasten ja nuorten parissa. Kati Ahosen ideasta lapsi- ja nuorisotyön johtokunta päätti järjestää piirustuskilpailun ja sai koulut mukaan organisoimaan sitä, kertoi johtokunnan puheenjohtaja Ritva Laurikainen palkintojenjakotilaisuudessa tiistai-iltana.

Alakoulujen sarjaan jätettiin töitä viideltä vuosiluokalta, yläkoulusta töitä tuli vain yksi, mutta hyvin tasokas. Raati, johon kuuluivat Kati Ahonen, Lassi Suihkonen ja johtokunta, laputti keltaisin tarralapuin suosikkinsa kunkin luokkatason ehdokkaista. Näistä kustakin kolme parasta otettiin mukaan loppukilpailuun.

– Loppukilpailuissa kaikki 15 työtä laitettiin taas sekaisin niin, ettemme tienneet, miltä luokalta mikin työ on – ja tekijöiden nimiä emme tienneet missään vaiheessa, Ritva Laurikainen kertoi.

Perusteena valinnoille oli värikkyyden ja taidokkuuden lisäksi se, että työ soveltuu postikortiksi niin kuvana kuin aiheensa puolesta. Hautakivestä ei saa onnittelukorttia viisikymppiselle, ja kirkon ja tapulin kuvia korttivalikoimassa jo olikin.

Niinpä voiton kisassa vei Eerika Käyhtyn Papinhiihto- piirustus – ja raadillekin oli yllätys, että voitto meni ekaluokkalaiselle. Toiseksi raati valitsi kolmasluokkalaisen Essi Jaanun työn kastetilaisuudesta ”rikkaan perheen kotona” ja kolmanneksi tuli kuudesluokkalainen Helena Laulaja, jonka lyijykynäpiirroksessa esiintyy kellotapulin huippu. Kellotapulin oli piirtänyt myös yläkoululaisten sarjan ainoa osanottaja Kirsi Hyväri – niin hyvin, että sekin sai ensimmäisen palkinnon.

Essi Jaanun kastetta kuvaava työ sai toisen palkinnon.

Alakoululaisten sarjan 12 muuta loppukilpailuun työllään päässyttä saivat erityiskunniamaininnat, ja heidänkin töistään tehdään postikortit. Erikoiskunniaa saivat Veera Kotisalo, Hanna Ala-Outinen, Eeva Nousiainen, Sylvi Pekkanen, Eevi Haiko, Laura Sinkko, Emma Kiuru, Emma Pekkanen, Tiia Kankkunen, Asta Kolehmainen, Hanna Oikkonen ja Emma Kaijansinkko.

Palkintosijoille päässeet saavat palkintojensa päälle vielä kymmenen kappaletta omaa postikorttiaan, kunniamaininta tuo viisi postikorttia, lupasi Kati Ahonen.

Palkitut piirtäjät taideteoksineen seurakuntatalon nurmikolla. Ihan kaikki eivät tiistaina paikalle päässeet.

Huomattakoon, että tässä jutussa mainitut luokka-asteet ovat jo vanhentuneita – niihin voidaan lisätä tällä viikolla jo yksi luokka lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *