Siirry suoraan sisältöön

Hautaristeihin uutta tervaa

Vanha konsti on parempi, kuin pussillinen uusia. Hautaristit tervataan Lemillä vanhaan tyyliin huomenna keskiviikkona.
–  Seppä teki ruostesuojauksen rekien ja veneitten rautaosille tervaamalla. Rauta lämmitetään niin kuumaksi, ettei seppäkään käsin uskalla enää siihen tarttua. Kuumaa tervaa sivellään pintaan ja annetaan kuivua, selvittää kirkkoherra Lauri Vaalgamaa menetelmää.

Tervausperinteen ottivat Lemillä käyttöön entiset sotilaspojat vuosia sitten. Nyt vastuuvuoro on siirtymässä Lions Clubille.

– Entisten sotilaspoikien innokkaana puuhamiehenä on ollut erityisesti Reino Talka. Nyt Lions Clubin presidenttinä Lemillä toimii Markku Pesari. Parahiksi tämän viikon alussa suntion lomittajaksi tullut metallimies Kalle Lahikainen hitsasi pari rikkoutunutta valurautaristiä odottamaan tervausta, Vaalgamaa kertoo.

– Talkoot pidetään keskiviikkona klo 14. Nyt saisi tulla ”lämmä” päivä – ainakaan ”sajetta” ei saisi olla. Sitä rukoillaan, hän sanoo.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *