Siirry suoraan sisältöön

Helle kypsytti ensimmäiset mustikat

Helle on kypsyttänyt ensimmäiset mustikat poimittaviksi marjapiirakkaan, mutta se kypsyttää myös poimijan.

Aurinkoisilla paikoilla on jo kypsiä mustikoita.

Lemin Kirjavan suorittaman koemarjastuksen perusteella näyttäisi, että parhaiten mustikoita on nimenomaan aurinkoisilla paikoilla, mistä lumi suli keväällä ensimmäisenä. Varjossakin marjoja on, mutta siellä harvemmassa tai ainakin vielä kypsymättä. Kirjavan koepalstalla olikin vielä paljon raakileita, samoissa mättäissä jo kypsyneiden kanssa.

Kypsät marjat ovat kookkaita, joten sen puolesta kannattaa metsään mennä, jos vain pää ja kroppa hellettä kestävät – helteiden päätyttyä viimeistään.

Lemin Kirjava tutkaili myös tulevaa vadelmasatoa todeten, että raakileita on runsaasti, mutta kovin kuivalta tuntuu metsä ja odotettavissa on, että suuri osa sadosta kuivuu kurttanoiksi. Mutta sade voi vielä pelastaa tilanteen – toivottavasti.

Puolukan raakileita näyttäisi myös olevan mukavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *