Siirry suoraan sisältöön

Kesälemiläinen Korkiasaarta kiertämässä

Korkiasaaren soututapahtuma ja Niittykulman kesämyyjäistapahtuma sunnuntaina oli ajoitettu oivallisesti siten, että soudut alkoivat klo 12 ja heti niiden päättymisen jälkeen eli klo 13 saattoi soutujen yleisö ja soutajat siirtyä kesämyyjäisiin, jotka jatkuivat sitten Niittykulman nurmikentällä neljän tunnin ajan. Myyjäisiin väki houkuteltiin soutukisoissa jaetuilla ilmaisilla kahvilipukkeilla.

Maantien alitusputkesta selvittyä tuli vielä selvitä selville soutuvesille, eikä juuttua kaislikkoon, jotta pääsi jatkamaan soutamista. Kuvan soutajalla oli hiukan ongelmia asian suhteen ja airotkaan eivät tahtoneet pysyä paikoillaan. Kuva: Markku Hämäläinen.

Järjestyksessään 19. Korkiasaaren ympärisoutu soudettiin soutukilpailuille sopivassa säässä eli pienen sateen uhkan alaisuudessa. Tapahtumaa seurasi noin viidenkymmenen hengen uskollinen ja vuodesta toiseen paikalle saapunut yleisö. Paikka oli entinen eli Särkäsalmen kirkkovenekatoksen tienoo.
Kilpailun järjestelyistä vastasi Lemin Eskojen Uimin osasto Pentti Pekkasen johdolla. Musiikista vastasi hanuristi Niilo Okko. Hänen johdollaan Siru Liljander, Kirsi Nummikoski ja Tarja Kohonen lauloivat Pentti Pekkasen sanoittaman Korkiasaaren valssin ennen palkintojen jakoa.

Teksti: Kisan tiimellyksessä kerettiin haastamaan ja pohtimaan varmasti muitakin asioita, kuin itse soutukisaa. Johtikohan puhetta Pentti Pekkanen (vas.) vai Aarno Parkkola (oik.)?

Kilpailijat lähetettiin matkaan Pekka Nummikosken komennolla. Kisan kuulutuksesta vastasi Hannu Hakonen, Uimin kyläyhdistyksen puheenjohtaja. Heidän lisäkseen palkintoja oli sitten jakamassa myös Pentti Pekkanen. Soudussa kilpailtiin kolmessa sarjassa eli naiset, miehet ja ikämiehet.
Taru Hakonen voitti naisten sarjan ensikertalaiselle rivakalla, 9:48 ajalla ja Sami Kinttu miesten sarjan omilla minuuttiluvuillaan 8:40 Janne Kintun soutaessa saaren ympäri tasan yhdeksässä minuutissa. Kolmannesta sijasta Kapiaisen veljekset kävivät tiukan kisan, tuloksena
jaettu kolmas sijasta.

Teksti: Naisten sarjan ykköseksi souti *Taru Hakonen* aivan mainiolla ajalla, vaikka putkeen meno aiheuttikin hänelle hiukan hankaluuksia. Mutta sen jälkeinen soutu oli sitten hyvin eteenpäin vievää.

Ikämiesten sarjassa Sakari Saira kiersi saaren tuttuun tapaansa reilussa 10 minuutissa.

 

Niittykulmassa myyjäiset

Kesämyyjäistapahtuma oli kerännyt Niittykulman terassin alapuoliselle nurmikentälle myyjiä useilta eri aloilta. Heti alueelle tultua oli mahdollisuus tehdä kauppaa kreikkkalaisista tuotteista. Perinteiset grillimakkarat ja voissa paistetut muikut paistetulla sipulilla ryyditettyinä olivat tarjolla. Toki rieskan myyjäkin oli paikalla.

Niittykulman viereen pellolle mahtui niin myyjiä kuin ostajiakin.

Saatavilla oli myös räsymattoja ja muita kudontatöitä. Useammallakin pöydällä oli kirpputoritavaraa. Taidetta ja kirjoja tarjottiin myös ostettavaksi. Lemin kesätorilta tuttu Outi Räisänen oli paikalla rulettinsa kanssa.

terveisin kesälemiläinen
MARKKU HÄMÄLÄINEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *