Siirry suoraan sisältöön

Musiikkinautintoja viihteestä virsiin

:Lemin musiikkijuhlien yleisöä hellittiin lauantaina monen lajin musiikkinautinnoilla. Ahkerimmat kuulijat aloittivat aamulla torilta, jatkoivat viihdekuorokonsertin kautta kirkkoon kuulemaan selloilla säestettyjä virsiä ja päättivät illan jaxxin sykkeessä Kouvon jameissa.

Aamu ja äänet avattiin kesätorilla, jossa puhalteli raikas kesätuuli. Tunnelman lämmittivät Juha ja Anu Hostikka laulaen operettia Tuula Hällströmin kanssa. Sadat kuulijat pääsivät näin juhlatunnelmaan heti aamupäivästä.

Operettisävelet torilla toivat musiikkijuhlan kaikille.

Koulukeskuksessa jatkui Hostikoiden urakka, mutta suurimman urakan olivat tehneet musiikkijuhlakuoron laulajat Jussi Mattilan johdolla; tammikuun lopussa alkanut ohjelmiston työstö huipentui iloiseen, värikkääseen ja mukaansa tempaavaan viihdekonserttiin. Amatöörimaisuus kuorosta oli matkalla karissut harjoitus harjoitukselta, ja Mika Siekkisen, Juho Kivivuoren ja Mikko Arlinin säestäminä esityksestä nauttivat täysin siemauksin sekä esiintyjät että yleisö.

Etelä-Karjalan kuoroista koottu musiikkijuhlakuoro sai Juha ja Anu Hostikasta monitaitoisen solistivahvistuksen. Kuva harjoituksista.

Pitkää ei viihdekonsertinkaan jälkeen tarvinnut musiikin janoa kärsiä, kun kohta jo soivat sellot ja kaikuivat virret Matkamiehen virsiä -kirkkokonsertissa. Yleisökin sai osansa laulamisen ilosta, kun ohjelmistossa oli neliääninen virsi 555. Sen veisaaminen kolmen sellon säestyksellä oli harvinaista herkkua Lemin veisuutaitoisillekin.

Musiikin ja muutakin janoa sammutetaan tätä kirjoitettaessa Kouvon baarissa, jossa jamit ovat parhaassa menossa. ”Aika täyttä on ja pojat soittavat hyvin” raportoi Kirjavan edustaja paikan päältä tekstiviestissään. Rumpali Mikko Arlin ja basisti Juho Kivivuori saivat seurakseen lappeenrantalaisen kitaristitähden Olli Hirvosen, ja nyt pidetään kivaa.

Mutta aamu koittaa kohta ja kirkonmeiningit, joissa lemiläinen veisuu kohtaa Juhani Lagerspetzin pianon ja Michel Camillen sellon. Heitä kuullaan kirkossa myös juhlien päätöskonsertissa sopraano Monica Groopin ystävinä.

Lapsetkin saavat vielä osansa, sillä yhden aikaan iltapäivällä Jalkosalmessa Ammuu! Tapahtuma alkaa jo puolelta päivin, joten päiväunet saattavat jäädä väliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *