Siirry suoraan sisältöön

Lähes 1200 vastasi laajakaistasta

Etelä-Karjalan kuntien laajakaistakyselyyn vastasi lähes 1.200 henkilöä. Kunnat tahtoivat kuulla kuntalaisten ja vapaa-ajan asukkaiden mielipiteitä nopeiden tietoliikenneyhteyksien tarpeista.
– Raportteja työstetään parhaillaan kuntien käyttöön. Jos jotain yhteistä viestiä miettii, niin varmaan se on haja-asustusalueiden kaipuu olla tietoliikenneyhteyksien osalta samanarvoisia kuntakeskusten kanssa – tässä on kyse maaseudun elinvoimaisena
pitämisestä, projektipäällikkö Heli Pajuvirta Tietomaakunta eKarjala Oy:stä toteaa.

Vastausten perusteella etenkin yrittäjät ja etätyötä tekevät kaipaavat kipeästi nopeita ja varmoja nettiyhteyksiä. Myös julkisia asiointipalveluja on siirtynyt verkkoon ja esimerkiksi ajanvarauksia tehdään paljon netissä. Myös liikkuva kuva tarvitsee paljon kaistaa. Nopeita yhteyksiä tarvitaan myös erilaiseen kaupankäyntiin ja sosiaaliseen mediaan.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *