Siirry suoraan sisältöön

Sääkissakin tulee maalaismarkkinoille

Ensi lauantaina 13. elokuuta kokoonnutaan taas maalaismarkkinoille Lemin kotiseutumuseolle. Kyseessä ovat jo järjestyksessään viidennet markkinat. Myyjiä on tulossa noin 30.

Markkinavilskettä viime kesältä.

Nähtävää, ostettavaa ja katseltavaa riittää koko museon alueella kaiken ikäisille. Myytävänä on hyväiä   a käsin tuotettua lemiläistuotteita käsitöistä leivonnaisiin. Vatsan saa täyteen herkullisilla kahvileivillä ja perinneruoilla (ainakin hapanmämmiä, hapanpottua, ruispuuroa ja särää on tarjolla).

Perinnetyönäytökset liittyvät päivään. Ritva Haiko näyttää, kuinka ennen tehtiin maidon rasvakokeita rasvamyllyllä. Maidon separointi ja kirnuaminen, lampaan keritseminen ja villan jatkokäsittely langaksi nähdään markkinoilla myös. Lemin Rasvanäpit eli vanhat traktorit esittäytyvät ja mukana menossa ovat myös Lemin maskottilampaat Päkä ja Mäkä.
– Sääallakat voi ottaa myös mukaan, sillä taipalsaarelainen  sääennustaja Markku Hulkkonen on lupautunut paikalle keskustelemaan sääasioista, kertoo kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko ja toivottaa lemiläiset ja pitempimatkaisetkin tervetulleiksi viettämään mukavaa päivää museoalueella, Vainikkalantie 6.

Markkinaportti on avoinna kymmenestä kahteen, paikotustiloja on varattu mm. liikekeskuksen luokse, sillä varsinainen markkina-alue on autoilta suljettu.

Maalaismarkkinat pidetään nyt viidennen kerran, ja niiden kävijämäärä on asettunut 1.700 hengen tuntumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *