Siirry suoraan sisältöön

Kesän viimeinen asvalttityömaa

Eukkomamma on jättänyt palstansa viime aikoina siinä määrin retuperälle, että uutiskuvia ei juurikaan ole ollut, uutisista puhumattakaan. Mutta silloin on kuvan paikka, kun kuvattava tulee ihan ikkunan alle – kuten tänään.

Asvalttia levitettiin tänään melkeinpä eukkomamman nenän eteen.

Tätä työmaata osasi jo odottaa, ja hartaasti odottikin. Niin syviä reikiä olivat syyssateet katuihin poranneet, että iltakävelyllä alkoi jo hirvittää. Harha-askel olisi helposti nilkan taittanut. Taisivat autoilijatkin jo muutaman kerran kirota, kun aina ei onnistunut reikää väistämään.

Vaikka aurinko tänään paistoikin, kovin erilaisissa oloissa paikka-asvaltin levittäjät töitä tekivät kuin kesällä maanteiden päällystäjät. Takit olivat tiukasti päällä ja housuissa pitkät lahkeet. Ja taisi päällystys onnistua ensimmäisellä kerralla.

Viimeksi tällä samalla paikalla kerroin, että kunnanvaltuusto päättää uuden terveysaseman kohtalosta. Ken ei asiaa ole virallisimmista medioista selvittänyt, hänelle kerrottakoon, että valtuusto päätti lopettaa koko suunnittelun.

Sen sijaan kuntoutusosaston suunnittelua jatketaan, ja sen paikasta vielä päätetään. Kunnanhallitus on jo käynyt tutustumassa Palolakotiin – ihan paikan päällä.

Loppuun vielä hyviä uutisia – tai huonoja, miten sen ottaa. Ensin hyvät: Lemille on tänä vuonna syntynyt jo 32 vauvaa. Ja sitten huonot: luku on jo ylittänyt kahdella sen, mitä kunnan talousarviossa tälle vuodelle laskettiin, eli rotinarahamääräraha on jo nyt ylittänyt 200 eurolla budjetoidun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *