Siirry suoraan sisältöön

Kotalahti kehujen kohteena

Eukkomamma innostui viikonloppuna jalkapallosta ja istui kolmen ottelun verran ruohikolla Amiksen ja Lauritsalan kenttien laidalla. Siellä sai ilokseen kuulla, kuinka keskisuomalaiset jalkapalloilijat kiittelivät Kotalahden leirikeskusta mainiona yöpymispaikkana.

Joutsan Seudun Pallon B-junioripojat ja C-junioritytöt majoittuivat viikonloppuna Kotalahteen. Kuva: Pekka Lankia.

Ihan osaton ei eukkomamma siihen ole, että JoSePan junnut Kotalahteen löysivät siitä huolimatta, että  leirikeskus ei ollut esillä Saimaa-turnauksen sivuilla millään tapaa. Siitä on jo aika monta vuotta, kun eukkomamma juhli pyöreitä vuosikymmeniään Kotalahdessa ja majoitti joutsalaiset ja muualtakin maasta tulleet sukulaisensa ja ystävänsä leirikeskuksen punkkiin.

Se jäi joutsalaisten mieliin, ja paikka nousi esiin kesällä, kun nuorten turnausmatkaa suunniteltiin. Ja kun paikka oli vapaa, se myös varattiin.

Kotalahden sijainti, tilat ja kunto kiiteltiin eukkomammalle useammankin kerran, ja erikoiskiitoksen saivat suppilovahveromaastot, joita tyttöjen huoltaja sunnuntaiaamuna varhain kolusi sandaalit jalassa. Ja palasi takaisin täysien muovikassien kanssa.

Ainoa ihmettelyn aihe, jonka kuulemma näin jälkikäteen saa esiin nostaa, oli hinta. Joutsalaiset kokivat, että heidät majoitettiin melkeinpä pilkkahinnalla. Todennäköisesti ovat valmiit tulemaan ensi syksynä uudestaan, vaikka vuokra olisi korkeampikin.

Halvoista ja edullisista majoituspaikoista puheen ollen: eukkomamma vietti pari viikkoa sitten mitä mukavimman illan ja yön Jalkosalmessa. Rantaan parkkeerattu asunto-auto ja Ruomin osakaskunnan pystyttämä pihakeittiökatos ovat lyömätön yhdistelmä, kun haluaa hetkeksi kotoa pois – ihan perheenkin kanssa.

Jalkosalmen veroista rantaa ei lyhytaikaiseen oleiluun, yhden yön yöpymiseen helposti löydy. Ellei nyt Kolhoosi-tilan kaavoitus Mikonlahden rantamaisemiin toisi ihan virallista matkailuvaunualuetta.

Se olisi suotavaa. Eukkomamma lupaa, ettei ihan koko kesäksi sinne muuttaisi, mutta aina välillä voisi piipahtaa.

Jalkosalmi on mainio pysähdyspaikka yönkin yli, eukkomamma havaitsi.