Siirry suoraan sisältöön

Paavo V käväisi Lemillä

Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen lunastaa lupaustaan vierailla kampanjansa aikana jokaisessa Suomen kunnassa. Tänään tiistaina hän teki tunnin kestävät visiitit mm. Lemille ja Savitaipaleelle.

Ennen Lemin vaalitilaisuuden alkua jutteli Pentti Pekkanen Vuokko Väyrysen kanssa. Paavo Väyrystä kiinnostivat Lemin kunnanisien potretit. Kuva: Pentti Pitkänen.

Lemiläisillä riitti kysyttävää monista ajankohtaisista aiheista. Jarmo Tölski pyysi ehdokasta visioimaan Suomen 12 vuoden päästä turvallisuus- ja energiapolitiikan osalta.

Paavo Väyrynen näki liittoutumattoman maan, joka omalla turvallisuuspolitiikallaan on varmistanut sen, että Nato ja Venäjä eivät ole joutuneet keskenään  selkkaukseen. Tällainen selkkaus on Väyrysen mukaan ainoa todellinen uhka Suomelle.

Natosta sivussa pysymisen hän näki oikeaksi strategiaksi sekä rahan että tehokkuuden kannalta: Natoon liittyminen vaatisi kallista palkka-armeijaa, joka toisaalta on tehottomampi kuin laajaan reserviin pohjautuva asevelvollisuusarmeija.

Energiapolitiikassa Väyrynen nojaisi energian säästöön ja uusiutuvaan energiaan. Hän ei olisi halunnut uusia ydinvoimaloita, jotka ovat tekemässä Suomesta ydinvoiman viejän.

– 12 vuoden päästä paremmin ymmärretään turpeen, tuulen ja maalämmön arvo, uskoo hän.

Jos Väyrysestä tulee presidentti, uudenvuoden puhe ei pääty Jumalan siunauksen toivottamiseen vaan jollain muulla arvokkaalla tavalla, vastasi hän kirkkoherra Lauri Vaalgamaalle. Paavo Väyrysen mielestä kirkko ja valtio pitää pitää erillään, eikä politiikkaan tarvita amerikkalaisia tapoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *