Siirry suoraan sisältöön

Tilkut päätyivät ennätystäkkiin

Lemin naiset virkkasivat keväällä ja kesällä isoäidin neliöitä ja niistä tilkkupeittoja. Kuusi täkkiä ovat nyt osa maailmanennätystä, joka koottiin lauantaina tuomiokirkon portaille Helsingissä.

Lemin kirjavat peitot paistattelivat päivää maalaismarkkinoilla elokuussa. Lauantaina ne nähtiin Helsingin tuomiokirkon portailla.

Ihan varmaa ei ole, nähtiinkö juuri Lemin tilkut ennätyskokoonpanossa, sillä Helsingin Sanomien mukaan kirkon portaille mahtui vain 3.800 täkkiä noin 8.000:sta. Mutta jo näin ennätyspeitolle tuli kokoa 35 metriä kertaa 60 metriä. Sillä pyritään Guinnesin ennätyskirjaan.

Pääseekö jättipeitto kirjaan, jää nähtäväksi. Lemin Kirjavan toimitus näki televisiossa, miten nauvolaisten ennätyspitkä ruokapöytä tarkastettiin tarkoin, että se ei ollut monesta osasta jatkettu vaan yksi kokonaisuus. Onko nippusiteillä yhteen liitetty täkkikokoelma yksi peitto, on ennätystuomarin ratkaistava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *