Siirry suoraan sisältöön

Suussa sulavat kauralastut

Rapeat kauralastut lämmittävät mieltä ja tuovat keittiöön makuhermoja kutkuttavan tuoksun.

Nämä kyseessä olevat versiot on helppo valmistaa. Pellille asetteluvaiheessa tosin kannattaa toimia melko nopeasti, ettei taikina ehdi hyhmettyä liikaa. Tee myös lastuista kohtalaisen pieniä ja jätä tarpeeksi väliä seuraavaan, koska ne leviävät kypsyessään kiitettävästi. Ole tarkkana kellon kanssa, viisi minuuttia ei kauheasti saisi ylittyä, jotteivät leipomukset ehdi tummua liikaa. Nämä ovat valmiina kerta kaikkiaan ihania ja niin nostalgisen makuisia. Meidän isosta kauralastusatsista osa lähti ystävälle kiitokseksi kyydityksistä, osa taas jäi pöydälle koriin liinan alle odottamaan miestä saapuvaksi töistä.  Kun itse saavuin myöhemmin illalla kotiin iltavuorosta, mies tunnusti syöneensä hetkessä puolet lastuista huomaamattaan. Ei kuulemma voinut lopettaa kun olivat niin herkullisia:) Kaveriksi sopii hyvin kaakao tai näin pikkujoulukauden kynnyksellä vaikkapa mukillinen kuumaa glögiä.

Kauralastutaikina

50 g margariinia tai voita
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1dl sokeria

Sulata voi tai margariini kattilassa ja anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita. Nosta taikinasta pellille leivinpaperin päälle pieniä nokareita. Muista jättää riittävästi tilaa niiden väliin. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *