Siirry suoraan sisältöön

Katseet kääntyvät Iitiään

Iitiän kylä, tarkkaan ottaen Tuomelanpellon ja Tuomelankankaan asuinalueet, ovat Lemin kehittämisen keskipisteessä ensi vuonna. Iitiän päiväkodin rakentaminen Tuomelankankaalle on kunnan suurin investointi, ja päiväkotiin kohdistuvat myös henkilöstön lisäykset ja muutokset.

Kunnanhallituksen talousarvioesityksessä, joka menee vielä kunnanvaltuuston käsittelyyn, Iitiän päiväkodin rakentamiseen on osoitettu 1,5 miljoonaa euroa. Päiväkodin on määrä nousta ripeästi, sillä se on tarkoitus ottaa käyttöön elokuun alussa uuden päivähoitovuoden alkaessa.

Sivistyslautakunta oli esittänyt päiväkotia varten kahdentoista uuden työntekijän palkkaamista. Kunnanhallituksen käsittelyssä lisäys supistui kuitenkin päiväkodin johtajaan, yhteen lastentarhanopettajaan ja yhteen kokoaikaiseen ja yhteen osa-aikaiseen laitosapulaiseen. Päivähoitajat uuteen päiväkotiin hallitus osoittaa perhepäivähoidosta, joka samalla vähenee. Lastentarhanopettajia puolestaan siirretään Iitiään muista yksiköistä.

Kuukanniemen Oravanpesä-päiväkodin puolipäiväinen päiväkotiapulaisen toimi on kunnanhallituksen esityksessä muuttumassa kokopäiväiseksi, kuten lautakunta oli esittänyt. Perustettavaksi tulee myös erityisopettajan puolipäiväinen virka.

Toteutumattomia toiveita lautakunnalta olivat lisäksi nuoriso-ohjaajan ja kirkonkylän esikoulun uuden lastentarhanopettajan palkkaaminen.

Lapsia uuteen päiväkotiin on tarkoitus viedä hyvää tietä myöten, sillä Tuomelanpellontien perusparannukseen on varattu 80.000 euroa. Teitä valaistaan 30.000 eurolla, päällystetään samalla summalla. Myös vesijohtolinjojen rakentamiseen on varattu 30.000 euroa, viemäreiden rakentamiseen 40.000 euroa.

Vanhoille kunnanvirastoille ei ensi vuonna tehdä mitään, mutta vuodelle 2013 on toimintasuunnitelmassa osoitettu 400.000 euroa kakkosviraston eli vanhan pappilan korjaukseen yhdessä ulkopuolisen rahoittajan kanssa. Ulkopuolista rahaa toivotaan saatavan 200.000 euroa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *