Siirry suoraan sisältöön

Lemi ei saanut lisää taksilupia

Kaakkois-Suomen Ely-keskus ei myöntynyt kasvattamaan Lemin taksikiintiötä kunnan pyynnöstä huolimatta. Kunta perusteli lisätarvetta sillä, että yksi Lemin taksiluvista on käytännössä käytössä muualla kuin Lemillä. Ely-keskus lupaa valvoa, että kaikki taksit myös ajaisivat Lemillä.

”Lemin kunnan taksilupien enimmäismäärä on yhteensä seitsemän  (6+1), joka on sama kuin vuonna 2011. Lemillä on seitsemän voimassaolevaa henkilöauton lupaa. Kysyntään vaikuttava väestökehitys on ollut positiivista. Tarjontatiedoissa keskimääräinen liikevaihto ja ajokilometrit ovat nousseet vuodesta 2009. Kilometrituotto on 0,87, joka on alle Etelä-Karjalan keskiarvon, vaikka vuonna 2010 on ajettu enimmäismäärää alemmalla lupamäärällä. Kunnassa on pinta-alaan nähden paljon taksilupia”, Ely-keskus toteaa päätöksessään.

”Asemapaikkamääräyksen ja ajovelvoitteiden valvonnalla pyritään saamaan kaikki Lemin taksiluvalla liikennöivät vastaamaan Lemin alueen taksikysyntään. Kysyntä- ja tarjontatietojen kehityksen perusteella taksilupien enimmäismäärän muutokseen ei ole perusteita”, se summaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *