Siirry suoraan sisältöön

Sahdilla Pekka Haaviston kanssa

Eukkomammalla ja vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavistolla oli lauantaina yhteistä ohjelmaa: joulusahtitapahtuma Kirkkonummen Veikkolassa. Mäskintuoksuisessa hämärässä oli puolensataa kansalaista tutustumassa tuon mainion perinnejuoman nykyaikaiseen valmistukseen. Opastajana oli kolmen vuoden takainen Suomen sahtimestari Marjokaisa Piironen, jonka pihan perällä sahtia pantiin ja maisteltiin.

Ei myö juovuksissa oltu kukaan, joku vain ehkä sahissa.

Sahtimestari Piirosen ja muun sahtiväen loihtimina oli kahtakin sorttia sahtia – vaaleampaa ja tummempaa. Lisäksi oli herkkuja, joita eukkomamman jousalaisessa lapsuudessa ei sahdin sivutuotteista osattu tehdä: mäskileipää ja mäskipipareita. Äitivainaa kun antoi mallasmäskit lehmille, joille se olikin maittava ja terveellinen lisä syöttökaukalossa. Olisivat lehmät ehkä jääneet ilman, jos olisi ymmärretty tarjota mäskikin ihmisille sahdin lisäksi.

Varsinaisesti ei eukkomamma sahtitapahtumaan saati presidenttiehdokasta tapaamaan matkustanut, vaan Veikkolan-reissun varsinainen sisältö olivat velipojan syntymäpäivät. Mutta päivän mittaan sahtitapahtuma muodostui osaksi ohjelmaa, kun kutsu oli käynyt. Velimiestä yhdistää sahdin ohella kirkkonummelainen kunnallispolitiikka, Haavistolla ja Piirosella taas on yhteistä puolue – ja nyt myös sahti.

Pekka Haavisto ja eukkomamman kälyt Hilkka ja Ulla sahtiteltan hämyssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *