Siirry suoraan sisältöön

Bändeille viimein harjoitustilat

Lemin nuorisotoimen ja bändisoittoa harrastavien pitkäaikainen toive harjoitustilasta toteutuu viimein. Tapiolan koulusiiven yläkerrasta vapautui vuoden vaihtuessa 46 neliön asunto, jonne bändit ja bändikerholaiset pääsevät harjoittelemaan.

Bändisoiton syksyllä aloittaneet viidesluokkalaiset Cytherea (vas.) ja Noora yllättyivät iloisesti, kun kuulivat uudesta harjoitustilasta.

 

Vapautunut asunto on Tapiolan nuorisotilojen kanssa samassa seurantalon siivessä, nuorisotilojen yläkerrassa. Näin se on muun toiminnan yhteydessä, mutta ei asuinhuoneistojen välittömässä läheisyydessä.

Kyseessä on lämmin huoneisto, jossa on sekä keittiö että vessa, mikä lisää tilan toimivuutta Soittimien, vahvistimien ja muun tarpeiston hankintaan kunnalla ei ole määrärahoja, mutta mm. Stam1na-yhtye on luvannut vanhaa kalustoaan nuoren polven soittajien käyttöön.

Vapaa-aikasihteeri Siru Liljander kertoo, että nuorten kanssa tullaan yhdessä sopimaan harjoitusvuorot ja tilojen käyttösäännöt, joita tullaan myös valvomaan. Tilat on tarkoitettu nimenomaan soittoharjoituksiin, ei yleiseksi oleskelutilaksi. Huoneet on tarkoitettu vain soittajille, ei bändäreille, on peruslinjaus. Vastuuta omasta toiminnasta tullaan korostamaan.

Rajoituksia harjoitteluvuoroihin aiheuttaa toiminta Tapiolan muissa tiloissa. Näytelmien ja muiden esitysten aikana bändiharjoittelua ei tulla sallimaan.

Treenikämpän sijainti yläkerrassa on turvallisuuden kannalta ongelmallinen; mm. varauloskäynnin toimivuutta joudutaan pohtimaan. Ikkunasta johtavat alas pihalle puiset palotikkaat, mutta niiden käytännöllisyys askarruttaa ainakin Siru Liljanderia.

Nuorisotoimi sai tilan bändien käyttöön koeajaksi, toukokuun loppuun  saakka. Jatko riippunee siitä, kuinka ”harmitonta” soiton harjoittelu kevään aikana on.

Cytherea ja Noora pitivät näkemästään ja odottavat jo, milloin pääsevät harjoittelemaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *