Siirry suoraan sisältöön

Lemillä maakunnan hitaimmat äänestäjät

Lemiläiset eivät ole hätäilleet vaaliuunille. Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestyksen päätyttyä tiistaina oli lemiläisistä äänioikeutetuista äänestämässä käynyt 30,5 prosenttia, mikä on maakunnan alhaisin lukema ja alle maakunnan ja valtakunnan keskiarvon.

Lemiläisistä oli äänestämässä käynyt 346 miestä ja 380 naista eli yhteensä 726 henkeä. Äänioikeutettuja on kaikkiaan 2.379.

Maakunnan kärkipaikkaa äänestysaktiivisuudessa pitää tässä vaiheessa naapuri Savitaipale 38,7 prosentilla. Kolmannella sijalla on Ruokolahti 38,4 prosentilla.

Perässä seuraavat Suomenniemi (34,7), Lappeenranta (34,6), Parikkala (33,9), Luumäki (33,2) ja Imatra (32,2). Taipalsaarikin on Lemin edellä 31,5 prosentillaan.

Vaikka Lemin äänestysprosentti alhaiselta vaikuttaakin, ollaan nyt edellä kuuden vuoden takaisesta tilanteesta. Tuolloin ensimmäisellä kierroksella äänesti ennakkoon 28,9 prosenttia äänioikeutetuista. Varsinaisena vaalipäivänä uurnilla kävi 46,5 prosenttia, ja kokonaisprosentti nousi 75,4:än, kertoo vaalit.fi-sivusto.

Lemin Kirjavan lukijat ovat keskimääräistä äänestysaktiivisempia. Tiistai-iltaan mennessä äänestysaikeensa paljastaneista peräti 95 prosenttia aikoo käyttää äänensä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *