Siirry suoraan sisältöön

Kolme neljästä äänesti Niinistöä

Sauli Niinistö keräsi 74,6 prosenttia lemiläisten äänistä presidentinvaalien toisella kierroksella. Häntä äänesti 1.216 lemiläistä. Pekka Haavistolle annettiin 413 ääntä, mikä on 25,4 prosenttia hyväksytyistä äänistä. Hylättyjä ääniä oli 13.

Haaviston kannatus oli ensimmäisen kierroksen lailla vahvempaa Kuukanniemen äänestysalueella. Alueen äänistä hän sai 27,9 prosenttia, 228 ääntä. Niinistöä äänesti 589 Kuukanniemen alueen äänioikeutetuista eli 72,1 prosenttia äänestäneistä.

Kirkonkykän alueella Niinistön kannatus nousi 77,2 prosenttiin, ääniä hän sai pitäjän tältä laidalta 627. Haavistolle jäi 22,8 prosenttia ja 185 ääntä.

Lemillä äänestettiin enemmän ennakkoon kuin varsinaisena vaalipäivänä. Ennakkoääniä annettiin 885 ja varsinaisen vaalipäivän ääniä 787. Äänestysprosentti jäi 68,8:an, mikä on promilleyksikön enemmän kuin Kymen vaalipiirin keskiarvo ja tismalleen sama kuin koko valtakunnan lukema.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *