Siirry suoraan sisältöön

Toinen kierros paremmassa vauhdissa

Tiistaina päättynyt presidentinvaalien toisen kierroksen ennakkoäänestys oli niin Lemillä kuin koko maassakin ensimmäistä vilkkaampi. Lemin äänestysprosentti ennen sunnuntain varsinaista vaalipäivää on 35,4, kun ensimmäisellä kierroksella ennakkoon äänesti 30,5 prosenttia äänioikeutetuista.

Lemiläisistä 842 on antanut äänensä - äänestäneistä on naisia 447 ja miehiä 395.

Naapurikunnissa on kuitenkin käyty lemiläisiäkin vilkkaammin ennakkouurnilla. Savitaipaleen äänestysprosentti on tällä hetkellä 40,1, Lappeenrannan 40,0, Taipalsaaren 37,5, Suomenniemen 36,1 ja Luumän 36,0.

Luumäen prosentti on sama kuin koko maan, Kymen vaalipiirissä prosentti on 35,7.

Viidellä prosenttiyksiköllä parantunut ennakkoäänestysvauhti ennakoinee ensimmäistä kierrosta korkeampaa kokonaisprosenttiakin. Ensimmäisen kierroksen äänestysprosentti oli Lemillä 73,8.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *