Siirry suoraan sisältöön

Kaasisen Karjalaisen naisen lauluja Lemillä

Muusikko Sari Kaasinen on syventynyt karjalaisen naisen lauluihin pian kymmenen vuoden ajan. Innoituksen hän sai Kantelettaren lyyrisistä lauluista. Ne valottavat sitä maailmaa, jossa karjalainen nainen eli. Sunnuntaina siihen maailmaan päästään Lemin Tapiolassa.

 

Sari Kaasinen esiintyy sunnuntaina Lemin Tapiolassa.

Laulun kaari vei karjalaista naista läpi elämän. Siihen kuuluivat kehtolaulut, leikkilaulut, nuorten tyttöjen piirileikki- ja riiauslaulut, häälaulut, manaukset, huolilaulut, rukoukset ja itkut. Laulut antavat upean kuvan naisen elämän kulusta ja laulun voimasta.
Laulut ovat olleet osa siirtymäriittejä. Kun tyttö on siirtynyt elämässään uuteen vaiheeseen, hän on saanut neuvonsa, oppinsa tai lohtunsa laulamalla tai laulun kautta. Laulu on myös hoitanut, auttanut voimaantumaan ja jaksamaan eteenpäin.
Sari Kaasisen (laulu ja kantele) Erään karjalaisen naisen lauluja -konsertti on Lemillä nuorisoseurantalo Tapiolassa (Tapiolankatu 5) sunnuntaina 18. maaliskuuta klo 14. Tilaisuuden järjestää Lemin kotiseutuyhdistys.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *